Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

persoonlijke mappen

Anoniem
derkdejong
6 antwoorden
 • Vanwege Windows 7 gebruik ik nu Outlook (2003) ipv Outlook Express.
  Werkt redelijk en begon met een map Persoonlijke Mappen met de diverse submappen. Ik heb nu echter in het venster Alle Email Mappen 3 identieke Persoonlijke Mappen. Als ik in één van de submappen een e-mail wis is die ook in de andere submappen weg en als ik in een Persoonlijke Map een submap wis dan is die submap ook in de ander Persoonlijke Mappen verdwenen.
  Googlen en hier zoeken heeft nog geen soelaas gebracht. Weet iemand hoe ik duplicate Persoonlijke Mappen kan verwijderen?
  Sparks
 • Kijk eens in de configuratie van de gegevensbestanden of hier niet drie keer naar dezelfde persoonlijke map wordt verwezen. Je kunt hier komen via het item Post (kan ook zijn dat het Email heet) in het Configuratiescherm en dan kiezen voor Gegevensbestanden. Je kunt hier geloof ik ook komen via Outlook in menu Extra - Accountinstellingen.
  Eventueel kun je ook je Outlook profiel opnieuw aanmaken. Dit moet in ieder geval vanuit het Configuratiescherm.
 • Via Extra/Opties en vervolgens tabblad Emailinstellingen kan ik Gegevensbestanden aanklikken. Krijg dan een venster waar ik mijn Persoonlijke mappen heb staan (D:\Outlook\Outlook.pst).
  Staat maar 1 regel.
  Optie voor nieuw profiel moet ik nog even zoeken…..
 • Ik herinnerde mij ineens dat ik dit in het verleden ook wel eens heb gehad. Uiteindelijk heb ik dit opgelost door een paar waarden uit het register te verwijderen. Mijn emailmappen werden hier ook meerdere malen weergegeven. Ik weet niet meer precies waar het stond in het register en wat voor waarde het precies betrof maar je zou het volgende kunnen proberen:

  Start - Uitvoeren (of zoekbalk) en dan [i:edc2135d0a]regedit[/i:edc2135d0a] invoeren en openen.
  Ik ga er vanuit dat het ergens onder HKEY_CURRENT_USER moet staan. Rechtsklik hierop en kies voor zoeken.
  Nu voer je de exacte naam van de emailmap in en laat voor de zekerheid alledrie de vinkjes maar aan staan. Kijk of er idd sleutels of waarden worden gevonden met de naam van de emailmap. Je zou ze dan moeten verwijderen en er één moeten laten staan. Ik weet niet zeker of dit lukt maar in een grijs verleden heb ik het zelf wel eens op deze manier gedaan.
 • wellicht is het meest eenvoudige: zet de betreffende berichten even over naar een andere map, verwijder de drie boosdoeners, start outlook opnieuw, maak een nieuwe map aan met de gewenste naam en zet de overgezette mails in die map.
 • Overzetten naar een andere zelfgemaakte map heeft tot gevolg dat ik bij het wissen van een submap ook die map in die zelfgemaakte map wis.
  Het vreemde is dat ik bij het gebruiken van de outlook.pst map van W7 in Outlook op mijn XP computer geen extra Persoonlijke Mappen heb.
  Verder ter informatie ik heb 3 accounts en als ik ga Verzenden/Ontvangen dan wordt aangegeven dat er 12 taken zijn uitgevoerd. Aangezien ik 4 persoonlijke mappen heb en 3 accounts denk ik dat voor elke persoonlijke map naar e-mail wordt gezocht.
  Toch maar overstappen op Thunderbird?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.