Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

adresboek en postvak-bestanden importeren lukt niet

Anoniem
Jan bakker
8 antwoorden
 • Misschien ook nog belangrijk om mee te geven:
  Met die nieuwe installatie is er onmiddellijk gekozen voor Outlook als emailprogramma.
  Van de vorige installatie vermoed ik dat er eerst met Outlook Express is gewerkt en later is overgeschakeld op Outlook (het is al enkele jaren geleden).
  Misschien daarom dat ik van die oude installatie nog .dbx-bestanden heb en er nu daarvoor waarschijnlijk pst. gebruikt wordt (dat vind ik wel terug in die nieuwe installatie).
  Wanneer het gewoon kopiëren van de emailmappen vroeger steeds is gelukt was dit nog met Outlook Express.
  Nu wordt het waarschijnlijk ingewikkelder?
  En wat met het adresboek?
 • Ik gebruik Outlook (van Office 2003).
  Ik heb moeten een herinstallatie doen van mijn Windows XP en daarom had ik mijn postvak-bestanden en adresboek even opzij gezet om nadien weer te gebruiken.
  Nu de herinstallatie gedaan is lukt het me niet om deze terug te halen.
  Ik vind in die nieuwe installatie geen .dbx- bestanden, geen.wab, enzovoort, dus ik weet zelfs niet waar ik met die gebackupte bestanden naartoe moet.
  Ik heb dan geprobeerd met importeren maar als ik naar de map ga waar die postvak-bestanden en adresboek staan vind hij daar niets.
  Ik heb ook gezocht waar de nieuwe postvak-bestanden staan, maar .dbx- bestanden vindt hij nergens hoewel ik toch nieuwe postvakken heb.
  Zou er ergens iets gecodeerd opgeslagen zijn of zo? Wie kan helpen?
  Vroeger is het me steeds zo gelukt: gewoon .dbx-bestanden en .wab kopiëren naar nieuwe installatie.
 • Je kunt toch via importeren > Internet-e-mail en -adressen importeren > Outlook Express 4.x,5.x,6.x op zoek naar je dbx en wab bestanden en ze dan importeren?
 • [quote:c2d5b99d5c="Hans60"]Je kunt toch via importeren > Internet-e-mail en -adressen importeren > Outlook Express 4.x,5.x,6.x op zoek naar je dbx en wab bestanden en ze dan importeren?[/quote:c2d5b99d5c]

  Heb ik geprobeerd, maar in de map waar ze staan vindt hij niets (bruikbaars).

  Misschien komt dit omdat er geen archiefmap aangemaakt is?
  Ik heb ook nog een andere HD liggen met een volledig werkend systeem en met Outlook Express. Misschien kan ik alles daarin zetten (dus gewoon .dbx-files daarnaartoe kopiëren en waarschijnlijk moet het folders-bestand verwijderd worden) en dan als het gelukt is een archiefmap aanmaken, wie weet kan ik dat dan wel importeren in de Outlook van mijn huidige systeem?
 • Je kunt ook eens proberen om van je dbx en wab bestanden een kopie te maken en deze te hernoemen naar 'backup.dbx' en 'backup.wab' of 'archief.dbx' en 'archief.wab'. Mogelijk is dit de standaardnaam waarnaar Outlook op zoek gaat bij het importeren van backups.
 • ik weet niet hoe je importeert, maar het komt nogal eens voor dat importeren niet lukt vanaf een cd/dvd. je zult dan eerst de te importeren moeten overzetten naar de hd.
 • [quote:c3a3598c3a="derkdejong"]ik weet niet hoe je importeert, maar het komt nogal eens voor dat importeren niet lukt vanaf een cd/dvd. je zult dan eerst de te importeren moeten overzetten naar de hd.[/quote:c3a3598c3a]

  Van HD en attrib niet-Read Only.
 • Ik ben nu al een heel stuk verder geraakt.
  Behalve die dbx-bestanden heb ik ook een pst-bestand gevonden.
  Hoe dit komt weet ik niet, is dit door de overschakeling van Outlook Express naar Outlook, werden de emailmappen dan dubbel bewaard,…? Daar weet ik alleszins geen antwoord op.
  Wat wel is gelukt is alle emails ophalen uit dat pst-bestand.

  Ik heb nu enkel nog mijn adresboek niet terug.
  Maar als ik bij de contactpersonen kijk (kan geselecteerd worden uit email/agenda/enz…) zie ik daar wel alles terug!
  Waarschijnlijk is er ook hier een andere manier van opslaan (b.v. vcf-bestanden tegenover één wab-bestand?), weet er iemand hoe ik die gegevens kan ophalen en in mijn "gewone" adresboek terugkrijgen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.