Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

probleem bij een 2de email adres

Anoniem
andre@home
6 antwoorden
 • Hallo,

  Wij hebben 2 computers thuis met alle 2 Microsoft office outlook op de eerste computer hebben we een email acount aangemaakt werkt perfect,

  Maar op de 2de probeerde ik hetzelfde enkel met een ander email adres wat gebeurd er nu, Ik krijg de mails binnen van de 1ste computer

  Ik heb dit vroeger ook al eens gehad, Maar dit is inorde gekomen alleen weet ik niet meer hoe ik dit gedaan heb, Op het net vindt ik niet veel informatie over terug.

  Ik hoop dat iemand van jullie mij kan helpen.

  Alvast bedant
 • Regels opstellen welke mail in welke inbox van een account komt…
  http://www.google.nl/#hl=nl&source=hp&q=regels+outlook+account&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=3737c6aebe737779
 • het gaat niet om verdeling over de boxen, maar over twee verschillende pcs.
  is er wel sprake van 2 mailaccounts? ik vermoed dat het gaat om één account waaraan meerdere adressen zijn gekoppeld, zgn alias-adressen.
  dan is dat onvermijdbaar.
  raadpleeg je gegevens op de site van de provider.
 • ja de bedoeling is dat we elkaars mails niet krijgen
 • Als je verder gegoogleld had… de regels waar ik het over had om aliassen toch in een bepaalde map te krijgen…..
  http://www.hcc.nl/smartsite.dws?id=3121
  [quote:0d745e9a7f]Meerdere aliassen
  Tegenwoordig kun je bij een provider vaak meerdere aliassen instellen voor een adres dat u al heeft. Deze alias heeft geen eigen mailbox, maar alle e-mails die naar deze alias worden gestuurd, worden automatisch doorgestuurd naar het e-mailadres waar het bij hoort. Het is dus slechts een verwijzing voor de mailserver van je provider, in Outlook Express hoeft niets veranderd te worden omdat het alleen de al bestaande mailbox opent.

  Als je anoniem wilt blijven op nieuwsgroepen of forums is het handig een alias te gebruiken. Je kunt een zelf verzonnen naam (nickname) opgeven bij je provider. Op de nieuwsgroep ben je dan alleen met jouwverzonnennaam@jouwprovider.nl bekend.

  Tip: Als je een hekel hebt aan spam (en wie heeft dat niet) kun je ervoor kiezen in Outlook Express een hotmail-account aan te maken (kan vanaf versie 5.5). Volg de stappen zoals beschreven bij Voorbereiding en kies bij servertype voor HTTP. Outlook Express kan namelijk zo ingesteld worden dat het alleen de onderwerpen van de berichten uit je Hotmail-postvak download. Dit doe je door bij de map 'Hotmail' (verschijnt na het toevoegen van je account) onder optie 'Instellingen' voor 'Alleen berichtkoppen' te kiezen. Gebruik je Hotmail-adres vervolgens zoveel mogelijk op internet, bijvoorbeeld als je je moet inschrijven bij sites of bij nieuwsgroepen. Je kunt nu makkelijk de spam onderscheiden en verwijderen. Zo voorkom je enigszins dat je thuis-adres overspoelt raakt met spam maar kun je toch al je post met één programma beheren.
  Berichtregels
  Een handige optie van Outlook Express is de mogelijkheid de post te onderwerpen aan berichtregels. Je kunt het programma hiermee zo instellen dat er automatisch iets met bepaalde berichten gebeurt. Regels kunnen berichten bijvoorbeeld verwijderen, verplaatsen of doorsturen.

  Stel dat je een alias hebt aangemaakt voor een discussielijst over reizen: gulliver@hccnet.nl. Je wilt dat post naar dit adres in een aparte map, 'reisforum', terechtkomt.

  Om de map te maken klik je op de rechtermuisknop terwijl je de muispijl boven de map 'Postvak In' plaatst. Kies voor de optie 'nieuwe map' en noem de map 'reisforum'.

  We maken nu een regel aan die de post gericht aan gulliver@hccnet.nl verplaatst naar de map"reisforum". Kies bij 'Extra' voor 'Berichtregels' en klik op 'E-mail'.
  Criteria
  Je moet nu eerst de criteria instellen waar de regel aan moet voldoen. In ons voorbeeld is dat 'Als de regel Aan of CC bepaalde personen bevat', dus bij dit criterium zet je een vinkje. Het kan voorkomen dat jouw mailadres bij CC ingevuld is in plaats van bij Aan en je wilt de regel toepassen op alle post die aan gulliver@hccnet.nl gestuurd wordt.

  Actie
  Vervolgens selecteer je een actie: zet een vinkje bij de actie 'Verplaatsen naar een bepaalde map'. Kies je voor de actie 'Kopiëren naar een bepaalde map' dan komt het bericht zowel in de map Postvak IN als in de map "reisforum".

  Tip: Als je meerdere regels gebruikt kun je met de actie 'Stoppen met verwerken van andere regels' ervoor zorgen dat alleen de betreffende regel van toepassing blijft. Anders bestaat het gevaar dat het bericht onbedoeld door meerdere regels verwerkt wordt.

  Regelbeschrijving
  Onder 'Regelbeschrijving' is nu de volgende tekst verschenen: 'Als de regel Aan of CC personen bevat Verplaatsen naar een bepaalde map '. Op de onderstreepte woorden kun je klikken. Klik je op personen bevat dan word je gevraagd een naam in te voeren. In dit geval: gulliver@hccnet.nl. Vergeet niet op 'Toevoegen' te drukken. Zodra je voor 'ok' kiest, verschijnt de nu gekozen naam in de regel. Je kunt nu de map kiezen via bepaalde map. Selecteer de map "reisforum". Je ziet dat je via deze weg ook nieuwe mappen aan kan maken. Druk op 'ok' en de regel is compleet. Je kunt, voor je met de laatste 'ok' de regel bevestigt, eventueel de regelnaam veranderen wat handig is als je meerdere regels gaat maken. In ons voorbeeld komt de regel er zo uit te zien:


  [/quote:0d745e9a7f]
 • Ok bedankt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.