Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Export (backup) mails naar losse PDF met bijlagen

Anoniem
andre@home
3 antwoorden
  • Ik wil graag grote groepen E-mails opslaat op mijn harddisk in een aparte map in PDF formaat. Eventuele bijlage(n) moeten embedded worden in de PDF. Liefst moet de bestandsnaam van de PDF de naam van de zender bevatten met het onderwerp en de ontvangst datum en tijd. Mails heb ik in zowel Outlook als Outlook Express.

    Is er een tool die dit kan doen? Het lijkt mij de beste manier om een backup te maken van belangrijke mails in een formaat dat later makkelijk te lezen is, onafhankelijk van de mailclient, en waarin een mail gemakkelijk terug te vinden is.
  • Volgens mij is met name dat Embedden van bijlagen iets wat niet echt mogelijk is. Op zich ook een niet standaard wens, want doorgaans heeft men liever het oorspronkelijk excel/powerpoint/jpg-document beschikbaar voor het geval je dit nog wil bewerken. Bovendien heb je ook wel eens bijlagen die niet naar pdf zijn om te zetten (exe, zip, etc.)

    Onderstaand programma kan wel naar pdf backuppen maar slaat de bijlagen los op., misschien heb je er wat aan:

    http://www.processtext.com/abcoutlk.html
  • Met embedden bedoel ik niet dat de bijlage inhoud in de PDF zit, maar dat de bijlage als bestand gepacked wordt in de PDF. Als je de PDF opent, zie je een icoontje voor de bijlage(n) en dubbelklik erop opent de bijlage in Word, Excel, Winzip etc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.