Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Domeinnaam provider

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb sedert meer dan een jaar een domeinnaam waarvoor ik ONE 29 E per jaar betaal.

  Nu wil ik een andere domeinnaam nemen en zie dat dezelfde domeinnaam bij "One" een stuk duurder is dan bijvb. bij "mijn website" of bij "hostnet"…
  Hoe bepalen bij wie je gaat ? Het is niet voor mijn beroep.

  En dan nog iets…hoe kiezen welke extentie je neemt ? Enkel de .com is al bezet. Ik wil de website in 3 talen maken… kies ik dan de .info of koop ik ze allen .be, .fr, …

  Alvast bedankt voor jullie advies !
  :wink:
 • Heb je alleen een domein geregistreerd of heb je ook nog een hostingpakket erbij? Ik heb bij Strato twee domeinen geregistreerd inclusief mail hosting en dat is een .COM en een .EU domein. Ik geloof dat een .NL domein goedkoper is als een .COM domein. Bij Strato kost het registreren van alleen een domein iets van 7 Euro per jaar en een een mail domein (inclusief mailboxen) iets van 15 Euro per jaar.

  Je moet goed kijken wat de pakketten inhouden, wat je zelf nodig hebt aan ruimte, dataverkeer, mailboxen enzovoort. Als je een .EU, .INFO of een .COM domein registreerd heb je er in principe maar ééntje nodig.
 • Inderdaad, je moet het hele pakket naast elkaar leggen voor je kunt vergelijken. Ik geloof dat de veel nederlandse aanbieders rond de 6-7 euro zitten voor enkel een .nl domein. Daarnaast concurreren ze op webruimte, dataverkeer, ondersteunde scripttalen enz.

  Ik adviseer mensen die niet zoveel weten van hosting te kiezen voor een nederlandse hostingprovider. Er zijn over de grens goede en goedkope alternatieven, zeker als je meerdere websites domeinen hebt. Maar in geval van vragen of problemen wil je toch liever contact in je eigen taal. Ook de hulppagina's kun je dan in je moerstaal bekijken.
 • Nou ik zie de bomen echt niet meer door het bos… :roll:

  Zoveel keuze en waarvoor ….geen idee.

  Wie kan me even helpen ? door evt. naar de bestaande website te zien en te zeggen wat ik nodig heb….??

  Maar ik moet nu echt gaan beslissen bij wie ik een domeinnaam ga kiezen
 • Je zult toch eerst voor jezelf duidelijk moeten hebben wat je wilt. Op webhosters.nl kun je zoeken naar hosters en daar staan ook ervaringen van gebruikers vermeld.
 • Ik denk dat ik voorlopig onder google sites de website hou en dan hoef ik enkel een domeinnaam te kopen….

  De dag dat er meer uit zou groeien kan ik nog altijd veranderen, niet…

  dus bij wie gewoon de domeinnaam kopen ?

  (heb nu een jaar bij One.com gezeten en er ook nooit van gebruik gemaakt…behalve van de domeinnaam maar de rest…nee
 • Kijk eens bij Transip. De doorstuurservice lijkt me geschikt voor je. Als googlesites DNS ondersteund kun je die daar ook toepassen.
 • Ok heb ik bekeken, bedankt !

  En wat dacht je van hostnet.nl ?
 • Vuurtoren ? Wat denk je van Hostnet voor Domeinnaam ?
 • Ik heb geen ervaringen met Hostnet. Afgaande op de info op de website ziet het er ok uit.
 • Hey Vuurtoren…. du bij Transip is het geen probleem om het te linken aan een website ? Je moet er niet extra voor bijbetalen ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord