Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Apparatuur en IPv6

Anoniem
Hans60
5 antwoorden
 • Ik ben zeer tevreden over mijn internetverbinding bij Online. Alles werkt naar behoren. Toch zit ik met enkele vragen, omdat IPv6 zit eraan te komen. Ik begrijp waarom dat nodig is. Maar welke gevolgen heeft dit?

  Momenteel heb ik een kastje van Online, waaraan ik zelf een router aangesloten heb. Moeten deze apparaten straks beide vervangen worden? Verder heb ik een computer met Windows 7 en een laptop met XP. Zijn ook hierop wijzigingen nodig?
 • Is dat kastje van Online een modem met wifi? Die zal dan, voor zover nodig, een upgrade krijgen van Online. Alles wat achter dat kastje hangt hoort bij het interne netwerk en hoeft niet te worden aangepast: die IP-nummers zijn allemaal lokaal.
 • Het is wel een modem, maar zonder wifi. Dat is de reden dat ik een router gebruik. Die maakt het signaal draadloos. Als ik die niet hoef te vervangen, blijven de modem en de software over. Begrijp ik goed dat Online moet kiezen tussen een firmware-update of een nieuw apparaatje? Dat een aanpassing sowieso nodig is?

  Ik vraag me af hoe het straks werkt als IPv6 er is naast IPv4 als ik websites wil bezoeken die al van IPv6 gebruikmaken. Moet ik straks in XP en Windows 7 het IPv6-protocol gaan gebruiken en op welke manier?
 • In Windows 7 staat het IPv6 protocol al aan; in Windows XP kan het nog worden toegevoegd:
  Open het venster 'Netwerkverbindingen' (staat in het Startmenu, aan de rechterkant), rechtsklik op 'LAN-verbinding' (of, voor het draadloze gebeuren, 'Draadloze netwerkverbinding'), en kies Eigenschappen. Kijk, in het venster wat nu verschijnt, of het protocol 'Microsoft TCP/IP versie 6' al voorkomt, en zo niet: klik op Installeren, kies Protocol en klik op Toevoegen…, kies 'Microsoft TCP/IP versie 6' in de lijst en klik op 'OK'. De rest zal zichzelf wel wijzen :-) Succes!
 • [quote:069f6cb4cf="bavel"]Is dat kastje van Online een modem met wifi? Die zal dan, voor zover nodig, een upgrade krijgen van Online. Alles wat achter dat kastje hangt hoort bij het interne netwerk en hoeft niet te worden aangepast: die IP-nummers zijn allemaal lokaal.[/quote:069f6cb4cf]
  Als IPv6 straks steeds meer gebruikt gaat worden op Internet, zullen er vast meer en meer sites komen die alleen via IPv6 te benaderen zijn (bijv. www.avmipv6test.net). Deze sites zijn niet te zien als je op je interne netwerk alleen IPv4 hebt. Er moet dus wel degelijk iets gebeuren als je straks nog normaal op Internet wil…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.