Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

PHP werkt niet

Anoniem
Gooly
3 antwoorden
 • Ik besef me dat dit een tamelijk open vraag is en meer informatie dan dit heb ik helaas ook niet. Maar ik probeer mijn geluk toch maar.

  Ik ben bezig op een webserver waar PHP niet lijkt te werken. Helaas is het geen server die ik zelf beheer maar bij een webhost. Het probleem staat inmiddels ook bij die webhost uit (die aanvankelijk geen flauw idee had wat het zou kunnen zijn). Maar nieuwsgierig als ik ben drop ik de vraag ook hier maar.

  na het plaatsen van een index.php krijg ik onderstaande foutmelding te zien. Een index.html wordt gewoon getoond, geen probleem.

  Om toch te kunnen werken heeft men me nu op een andere (virtuele) server gezet waarvandaan ik straks ga migreren naar de definitieve locatie (deze tijdelijke server schijnt nog niet volledig in de configuratie te zitten dus ik kan er niet op blijven). Daar werkt alles uitstekend.

  Ik begrijp dat met deze weinige informatie geen echt concreet antwoord zal komen, maar zijn er globale dingen waar he wellicht aan zou kunnen liggen? (Behalve dat PHP niet is geinstalleerd, want dat schijnt wel het geval te zijn :-)

  Het is dus gewoon nieuwsgierigheid, de webhost "Heeft er al een PHP sopecialist op gezet" (die overigens ook al voor een raadsel stond)

  Foutmelding is overigens de zeer specifieke ;-)
  Internal Server Error

  The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

  Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

  More information about this error may be available in the server error log.
 • Nieuwe informatie:
  Men heeft er tijdelijk een gauw verzonnen domeinnaam aan gehangen en dan werkt het plotseling wel. (Ik benaderde het eerst met ip adres/~naam)
  Dus met de tijdelijke ip login werkt PHP niet en met een domeinnaam er aan werkt het wel. Opmerkelijk. (Iets met DNS settings in php.ini?? Als dat bestaat tenminste)
 • Om de instellingen van php op de server na te kijken, kun je een bestandje phpinfo.php maken:

  [code:1:e75240d2c6]
  <?php
  phpinfo();
  ?>
  [/code:1:e75240d2c6]

  als je dat bestand opent op de server krijg je een heleboel informatie over welke versie php er draait en instellingen.
  als je bij dit bestand nog steeds een foutmelding krijgt, is php niet goed geïnstalleerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.