Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Welke gratis usenet provider gebruiken voor spotnet?

Anoniem
thedjdoorn
15 antwoorden
 • Ik begin de langzame downloads van vuze een beetje zat te worden en las wat over nieuwsgroepen. Ik vond het wel wat voor mij, en een paar maanden later staat in de Computer!Totaal wat over spotnet. Heel interresant natuurlijk, moet ik maar 'ns proberen. Dus: gister aan de slag gegaan, start voor de 1e keer spotnet op, de rest volgen jullie wel.
  Nu moet ik nog ergens een account aanmaken bij een nieuwsgroep om bestanden te downloaden. Het schijnt dat spotnet zelf een database heeft en anders voeg ik zelf iets toe dmv nzb (dat kon toch ook?). Ik heb gister al een aantal dingen geprobeerd maar daar kwam niet zo veel uit. Wat werkt nou eigenlijk wél?
 • Hier vind je alle info: http://www.binaries4all.nl/

  Er zijn overigens geen goede gratis news servers. Probeer eerst bij je eigen provider, en neem anders een abonnement bij een van de vele news providers. Die zijn eral vanaf ¤ 2,50 per maand.
 • Je kan ook via prepaid betalen dus als je het nodig hebt. Kan bij Eweka, http://www.eweka.nl/
 • Kijk, betalen is voor mij niks want ik ben pas 13. Dan heb je bepaalde redenen om niet zomaar op internet abonnementen af te sluiten of dingen te gaan kopen zoals downloadtegoed, ik weet ze zelf ook niet allemaal. Zoals ik in mijn eerste bericht al zei, heb ik waarschijnlijk genoeg aan de database van spotnet. Zo niet, dan regel ik wel wat + je kunt niet alles hebben, zeker niet gratis. Verder gaat dat gedoe met internetproviders ook niet lukken want solcon biedt deze diensten niet aan.
 • Probeer deze eens: http://www.just4today.net/
 • Welke poort moet ik hier gebruiken? Ik had hem namelijk al geprobeerd maar ik wist geen poort dus deed ik maar 119 maar dan lukte het niet.
 • Standaard poort 119 inderdaad. Heb je wel de juiste login gegevens ingesteld? Werkt bij mij zonder problemen namelijk.
 • Werkt hier ook probleemloos. Let er wel op dat je geen post ouder dan ong. 10 dagen op kunt halen, dat is de 'prijs' die je betaalt voor gratis…..
 • [quote:ef6605781c="thedjdoorn"]Kijk, betalen is voor mij niks want ik ben pas 13. Dan heb je bepaalde redenen om niet zomaar op internet abonnementen af te sluiten of dingen te gaan kopen zoals downloadtegoed, ik weet ze zelf ook niet allemaal. [b:ef6605781c]Zoals ik in mijn eerste bericht al zei, heb ik waarschijnlijk genoeg aan de database van spotnet.[/b:ef6605781c] Zo niet, dan regel ik wel wat + je kunt niet alles hebben, zeker niet gratis. Verder gaat dat gedoe met internetproviders ook niet lukken want solcon biedt deze diensten niet aan.[/quote:ef6605781c]

  En hoe ga je vervolgens al het moois uit die database downloaden? Dat gaat immers ook via nieuwsgroepen.

  Just4today is idd hoogstens leuk voor erbij door de beperkingen (slechts 10 dagen terug, wachtwoordwisseling iedere dag). Ik gebruik het als ik bij hoge uitzondering eens over de limiet van mijn provider heen kom.

  Als je provider geen fatsoenlijke server biedt, ben je dus wel aangewezen op een betaalde aanbieder. Die heb je al voor minder dan 5 euro per maand. Misschien een idee om voor je verjaardag of zo te vragen of een krantenwijk ? :wink:
 • Als je met wat vrienden een prepaid saldo koopt of een abonnement afsluit kan je de kosten delen.
 • Ik ben net aangemeld bij Freebin, zag er goed uit.
  Servers:
  198.186.190.131
  198.186.190.132
  198.186.190.135
  198.186.190.156
  Poort:
  119
  Retentie:
  478+ dagen.
  Verbindingen:
  Meerdere mogelijk
  Beetje onhandig dat de server's ip's zijn, maar als het werkt, ben ik er tevreden mee.
 • Waar heb je je aangemeld dan? Die ip's geven bij mijn geen verbinding. Kan zo via google ook niks relevants vinden over deze provider.
 • Het was een tijdje zoeken maar hier heb ik hem gevonden:
  http://www.target4u.nl/index.php?p=gratis payserver&x1=usenet toegang&x2=usenet payserver
  En als je freebin wilt proberen ga je naar freebin.org
 • Betwijfel of freebin.org er ook maar iets mee te maken heeft. Ik heb de ingestelde gegevens goed, maar krijg geen verbinding. Staat ook op die site dat dat wel even duren kan. Teranews geeft wel meteen verbinding, maar is te traag om als normale downloadserver te gebruiken. Misschien wel leuk als fillserver voor berichten die missen bij je eigen provider.
 • Ik vind toch Eweka wel aardig werken.
  Werkt altijd en je kunt gewoon opzeggen als je even niet download.
  Daarnaast krijg je 8 servers beschikbaar

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.