Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

tftp verbinding opzetten

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Beste,.

  Ik moet een file importeren in een web UI. Dit kan je doen door een http adres op te geven https of tftp.

  Ik ga voor tftp.

  Mijn vraag, Hoe zet ik die tftp server op en kan ik in die tftp server een bestand neerzetten die dan uiteindelijk gedownload kan worden door een device die bijv. een xml bestand moet downloaden voor de telefoonboek of configuratie. Ik moet dan een link in die device(voip telefoon) voeren waarvan hij die configuratie pakt. Die bestanden heb ik allemaal.

  Maar het gaat erom,, hoe zet ik het op??

  Alvast bedankt!
 • heb er geen verstand van, maar wellicht kom je met deze info verder:
  http://support.microsoft.com/kb/102737
 • Hier kun je een open source TFTP server downloaden. Als je die installeert, zet je de bestanden in de root-directory (exactie lokatie is in te stellen in het programma) en geef je in de webinterface het betreffende apparaat het IP-adres van je TFTP server op.
 • Leo,

  Bedankt voor je reactie!!
  Heb het momenteel heel druk met hogere prioriteiten. Zodra ik tijd heb ga ik het uitproberen en zal ik een feedback geven!

  Bedankt!

  Mvg,

  Wes.
 • Leo wat moet er bij de TFTP client tab komen te staan dan?? kan jij misschien een voorbeeld sturen waarin alles correct ingevoerd is..

  Moet je misschien bij de TFTP client tab de ip adress van mijn voip telefoon inkomen??

  Ik kijk uit naar een reactie van jou.

  Mvg,

  Wes
 • Op het tabblad tftp client hoef je niks in te vullen. Dit gebruik je als je deze software als tftp client wil gebruiken. In principe is het een kwestie van installeren, de bestanden die je op je voip telefoon wil hebben in de juiste directory zetten en in je voip telefoon aangeven waar hij de tftp server kan vinden.

  Ik kan je helaas geen screenshots met de juiste instellingen geven, aangezien er verder geen instellingen in tftpd gemaakt hoeven te worden. Uiteraard beschik ik niet over jouw voip telefoon en kan ik daar dus ook geen screenshot van maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.