Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Windows Live Mail - http-protocol en lokaal backuppen

Anoniem
Mericya
1 antwoord
 • Windows Live Mail stelt mijn hotmail-account automatisch in met het HTTP-protocol (= naar verluidt hetzelfde als IMAP). Dat betekent dat de berichten in mijn 'webmailbox' bewaard blijven, sterker nog, dat ze gesynchroniseerd worden incl. mappenstructuur met Windows Live Mail. Handig!

  Nu is het kenmerk van IMAP dat alleen de headers, onderwerp etc. opgehaald worden, en dat het hele bericht pas opgehaald wordt als je het bericht (in Live Mail) opent. In de archieflocatie staan inderdaad berichten; die heb ik kennelijk geopend.

  Hoe kan ik nu het beste lokaal een backup maken van mijn hotmail-account-berichten? Door alle berichten eerst handmatig te openen in Windows Live Mail en dan de archieflocatie te kopiëren naar een backuplocatie? Dat zal vast niet de meest handige manier zijn.

  Ik heb hetzelfde account ook (tijdelijk) als POP3/SMTP geconfigureerd met 'berichten achterlaten op server', maar die haalt alleen de berichten op en dan moet ik deze handmatig in mappen gaan zetten.

  Doel is dat ik overal bij mijn mail kan en dat ik (ook thuis) een kopie van alle berichten kan bewaren, jaarlijks de mailbox kan opschonen en weer met een schone lei kan beginnen en toch de mogelijkheid heb om een oud bericht terug te halen.

  Ik kan mij niet voorstellen dat ik de eerste ben met deze vraag, dus links naar het antwoord zijn ook welkom. Ik zit nu al een paar uur te zoeken, en het antwoord op deze vraag ben ik nog niet tegengekomen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.