Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

[TransIP] Ervaringen en advies?

Anoniem
BasHamar
3 antwoorden
 • LS,

  Ik overweeg om mijn huidige hosting te verplaatsen naar TransIP, inclusief de domeinnamen die ik heb. Op de website zie ik VPS staan, iets dat qua aangeboden hardware erg op mijn reseller-pakket (overigens alleen voor eigen gebruik) bij mijn huidige hoster lijkt. Verder ziet het er degelijk en betrouwbaar uit, maar toch heb ik enkele vragen voordat ik mijn hele hebben en houden daar ga onderbrengen:
  [list:d8d2481653]
  [*:d8d2481653]Hebben jullie ervaring met TransIP en zo ja, is die positief?
  [*:d8d2481653]Hebben jullie ervaring met VPS van TransIP en zo ja, is dat geschikt als reseller-pakket (voor mezelf en voor familie/vrienden die ik op die manier gratis kan helpen)?
  [*:d8d2481653]Ik wil graag DirectAdmin op gebruikersbasis en resellerbasis. TransIP biedt die mogelijkheid, maar heeft iemand ervaring met de verschillende vormen van DirectAdmin (server, reseller, user) bij TransIP?
  [*:d8d2481653]Voor VPS icm DirectAdmin kan ik kiezen uit CentOS of FreeBSD als besturingssysteem, welke zouden jullie aanraden? Ik heb alleen ervaring met Ubuntu.
  [*:d8d2481653]Begrijp ik het goed dat ik bij TransIP's VPS root-toegang heb tot mijn server en dus pakketten kan installeren als LaTeX en dat via bijvoorbeeld PHP kan aanspreken? Of gespecialiseerde C++-programma's die ik kan compileren en aanspreken via PHP?
  [*:d8d2481653]Kan ik geautomatiseerd dagelijks backups maken van mijn VPS?
  [/list:u:d8d2481653]
  Sorry voor alle vragen, ik vind het nogal een moeilijke keuze om te gaan overstappen, maar het lijkt erop dat TransIP heel veel biedt en dat het goedkoper is dan waar ik nu zit. Zit er een addertje onder het gras?

  Ik hoop via jullie objectief advies te krijgen, vandaar dat ik niet TransIP zelf heb aangeschreven. Alle advies is van harte welkom!

  - Bas
 • Ik heb een paar jaar geleden bijna al mijn domeinen bij transip ondergebracht. Zonder hosting want ik wilde deze twee juist scheiden ten bevoeve van flexibiliteit.

  Mijn ervaringen mbt tot de domeinafhandeling zijn goed. Het werkt allemaal lekker snel, je kunt zelf alles regelen en de kosten zijn ook vriendelijk. De supportafdeling heb ik geloof ik niet nodig gehad.
 • Inderdaad een fijne hostingprovider. Ik heb er verschillende domeinnamen geregistreerd en een enkel webhostingpakketje. Ik heb de supportafdeling wel een paar keer nodig gehad, maar dat was omdat bij een verhuizing de oude provider niet echt mee wilde werken. TransIP kan dan samen met de SIDN een verhuizing forceren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.