Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

dubbele mails na importeren in WinLiveMail.

Anoniem
J. de Boer
3 antwoorden
 • Nieuwe PC gebouwd en in Windows Live Mail alles geïmporteerd vanaf de oude schijf.
  Adresboek kwam niet over, de rest wel.
  Na overzetten vanuit geïmporteerde map naar de gewone mappen alles OK.
  Maar als ik nu mail ophaal worden alle mails die op de server staan opgehaald, dus dan alles dubbel. (Uiteraard snel stopgezet).

  Ik neem aan dat er een file is die aangeeft welke mails reeds ontvangen zijn, zodat alleen nieuwe mails opgehaald worden.

  Welke file is dat en waar staat die?
 • Vrijwel bij alle mailprogramma's kun je bij eigenschappen van je account een vinkje zetten bij "Een kopie van de berichten op de server achterlaten. Het e-mail programma houdt zelf bij welke mails oud zijn en welke nieuw, zodat je niet eindeloos dezelfde mails weer binnen haalt.

  Heb je nu een nieuwe PC, dan weet die nog nog niet welke mails die dan nog op de server staan nieuw zijn en welke oud. Gevolg is dat alles nog een keer wordt binnen gehaald. Met name als [u:f3b85797dc][i:f3b85797dc]niet[/i:f3b85797dc][/u:f3b85797dc] is aangevinkt dat ze na zekere tijd nadat ze zijn gelezen worden verwijderd, is dit voor iemand die hier niet bekend mee is enigszins verbazend en misschien wel verwarrend.

  De achtergrond hiervan is, dat in thuissituaties vaak twee computers gebruik maken van hetzelfde e-mailaccount. Het geeft dan de gelegenheid om mails op beide computers te ontvangen. Kortom, het is heel gewoon een ingebakken eigenschap waar je al of niet gebruik van maakt. Heb je maar één PC, dan haal je gewoon dat vinkje weg, maar afgezien daarvan, het verschijnsel van dubbele mails is maar éénmalig. Immers op zeker moment heb je al je oude mails opnieuw binnen gehaald, waardoor je systeem weet dat alles wat daarna nog op de server staat oud is.

  Je kan, zoals in de tweede alinea van dit bericht reeds is aangeroerd, op dezelfde plaats ook nog aanvinken dat de mails na lezen na een zeker aantal dagen automatisch van de server worden verwijderd.
 • Bedankt voor je reactie. Maar wat erin staat wist ik al.
  Het gaat om de PC van een huisgenoot. Ik heb daarin juist bewust aangevinkt dat een kopie bewaard wordt, als backup voor de mails.

  [quote:f67135b626]Het e-mail programma houdt zelf bij welke mails oud zijn en welke nieuw, zodat je niet eindeloos dezelfde mails weer binnen haalt.[/quote:f67135b626]

  Dat bedoel ik dus; welke file in het prog bewaart die gegevens? Dan kan ik die file kopiëren vanaf de oude schijf naar het nieuwe prog en weet dat dus meteen wat oud en wat nieuw is.

  Dus ik blijf zoeken naar die file.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.