Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Internet instabiel en meestal lokaal

Anoniem
None
3 antwoorden
 • beste allemaal,

  ik heb een probleem wat al een lange tijd bezig is. mijn computer (windows vista) heeft 2 jaar lang probleemloos gewerkt op mijn thuisnetwerk. maar sinds de aarlekschakelaar een half jaar geleden is omgeschakeld (waardoor dus de stroom van het net af ging) doet mijn computer erg vreemd met de internet connectie.

  als ik mijn pc opstart heb ik meestal wel internet, maar na 5 minuten is dat opeens weg, en ben ik alleen nog maar "lokaal" verbonden. soms lukt het om het internet terug te krijgen, door meerdere malen de lan verbinding opnieuw in te stellen (maar in de meeste gevallen blijf ik lokaal verbonden). en als ik weer internet heb, gebeurt hetzelfde weer na 5 minuten.

  mijn pc is de enige die last heeft op het netwerk van dit probleem (is de enige windows vista, de andere 2 zijn W7). de andere pc's hebben een downloadsnelheid van 1,2 MB/s terwijl ALS ik al internet heb ik al moeite heb om google te laden (zegt genoeg).

  Wie kan mij helpen???

  (ik heb al de router gerestart, maar maakt niks uit.)

  PS, ik weet dat dit probleem ook in andere fora is, maar daar gaat het om of draadloos netwerk, of om helemaal geen internet (ik heb dus soms voor korte tijd heel sloom internet)
 • Je ligt dus aan de kabel… Die twee andere W7-pc's, liggen die ook aan de kabel?

  Je kan eens in Apparaatbeheer je LANkaart deïnstalleren en Windows-Vista opnieuw opstarten, waarna als het goed is de driver opnieuw wordt geïnstalleerd.
 • Sluit je pc eens aan op een kabel van een van die andere pc's. Kijk of dat iets uitmaakt. Zoja, dan is je eigen kabel het probleem. Zoniet, dan is er iets met je pc aan de hand. Je zou dan eens een los netwerkkaartje kunnen proberen, heb je nieuw al vanaf 4 euro.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.