Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

adresboek Thunderbird import

Anoniem
f.j.stols
6 antwoorden
 • Op mijn pc met voorheen XP pro staat nu W 7. Uiteraard had ik het Outlook Express adresboek opgeslagen, zowel in csv als in txt bestand. De oude mappen waren niet zo belangrijk. Bij importeren van een adresbestand lijkt het of Thunderbird alleen adresboeken importeert van een nog aanwezige O.E.,maar geen los CSV-bestand. Alle aanwijzingen op internet leiden hiertoe, en het lukt mij helaas niet. Heeft iemand advies? Easy Transfer werkte ook al niet, want de XP was Engels, en dat wordt niet herkend door een Nederlandse W 7….
 • Ik heb ook W 7 en passief Thunderbird aan boord. Ik heb even de procedure doorlopen (menu Extra/Importeren) en uiteraard de optie Adresboeken/Tekstbestand. Vervolgens kies je de juiste plaats waar het bestand opgeslagen is.
  [u:53fa1f0573][b:53fa1f0573]EN[/b:53fa1f0573][/u:53fa1f0573] aldaar aangekomen het type bestand "Kommagescheiden" of "Tabgescheiden". Zag je dat laatst genoemde misschien over het hoofd? Want standaard staat dit op LDIF en als je dat type bestand niet hebt, zoekt hij zich natuurlijk tot sintjuttemis.
 • dat had ik al eerder in de gaten. Inmiddels ben ik zó ver dat ik met (262) klikken idem zoveel adressen geimporteerd zou hebben, vervolgens zijn die nergens te vinden in T.B. . Maar wellicht ben ik op de goede weg.
  Vanuit hier gebeurde er na importeren niets vindbaars meer als ik alle adressen ingeklikt heb en op OK klik.
  [img:9b265aa400]http://i44.tinypic.com/2i7rfo7.jpg[/img:9b265aa400]
 • work around is wellicht, (omdat thunderbird een absolute voorkeur heeft voor wat op dezelfde pc is geïnstalleerd):
  zet even windows live mail op de pc, importeer daar de oude adressen, en laat vervolgens thunderbird die boel overnemen.
 • inmiddels wilde de pc bij opstarten met de nieuwe W7hardnekkig weer een chkdsk doen, dus ik heb andermaal een vermoeden dat er met de HD iets mis is. Voorlopig ben ik nog niet uit de problemen. Ik meld me weer als alles ok is. F.J.S.
 • Na installatie Live mail blijk je daar een soort hotmai emailladres te moeten aanmaken. Maar ook zonder dat was een adresboek werd snel geïmporteerd. Zelfs alles 3 x, zodat ik een tijdje zoet was er 2/3 van 6 honderd zoveel uit te gooien.
  Helaas lukte de truc met export van Live Mail naar Thunderbird niet: Live mail staat wel in het rijtje van mogelijkheden, maar na "volgende" komt er een mededeling: "er is een fout opgetreden"etc etc.
  Mogelijk is er ook iets mis met mijn csv-bestand dat niet goed herkend wordt.
  Het lijkt dat er een adresboek vanuit import csv wel aangemaakt wordt, maar dat is nergens te vinden….Ik blijf nog even volhouden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.