Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Wifi problemen met UPC

Anoniem
zoef de haas
2 antwoorden
 • Goede morge,

  Van de week UPC gebeld omdat mijn internetsnelheid erg laag was (een youtube filmpje werdt niet zonder onderbrekingen getoont). Na wat "testjes" was de conclusie dat er een nieuwe router/modem wordt op gestuurt, de 2e al dit jaar.

  Nu ben ik totdat de nieuwe router er is nog wat aan het rommelen en kom ik er achter dat ik soms wel de gewenste snelheid heb.

  Met de laptop bekabelt kom ik op 24 Mbps, wifi signaal 1 Mbps als het slecht gaat en 16 Mbps als het goed gaat. Computer boven 20 Mbps als het goed gaat met een "dongel" van UPC er aan, en ook rond de 1 als het wat minder is.

  Nu heb ik van het weekend bij gehouden welke namen ik zie als ik het wifi-signaal bekijk,

  Nu is mijn vraag: kan het zijn als mijn overbuurman gaat downloaden ik geen snelheid meer hebt? We hebben allebei een UPC pakket, alleen hij een 50 MB internet en ik 25. In onze straat staan maar 4 huizen, waarvan de andere 2 bewoont worden door oudere dames.
  Maar denk ik dan, hij heeft een eigen router gekocht en ik nog de standaard van UPC, dus kunnen we niet op "hetzelfde kanaal" zitten.

  Ga uiteraard ook even bij de overbuurman kijken of hij aan het downloaden is als ik geen snelheid heb, maar dit was gewoon een gedachte-gang van mijn.

  En heeft het nut als ik ook een eigen router koop? Maar kan daar dan wel mijn telefoon op aangesloten worden?
 • je buurman en jij horen elk een eigen verbinding te hebben, die ± levert wat is overeengekomen.
  er kan alleen invloed zijn van een downloadende buurman als er in de centrale of het wijkkastje van upc een verkeerde verbinding is gemaakt.
  voor gecompliveerde producten als internet+bellen+digitv+kabeltv zou ik niet een ander product gebruiken dan het kastje van upc-zelf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.