Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Kan ik mega-bestand Pop3 in Outlook Express-map deleten?

Anoniem
Henk Meerwijk
5 antwoorden
 • Ik gebruik Outlook Express 6.0 op mijn pc. Sinds enige tijd staat er een uitzonderlijk groot bestand in de map waarin mijn email-bestanden worden bewaard op C:.

  Dit bestand is ruim 4 GB groot en heet Pop3. Er staat bij dat het een tekstdocument is. Het is dus waarschijnlijk geen DBX-bestand zoals alle andere bestanden in die map met email-bestanden.

  Ik heb dit bestand geopend met Firefox en dan zie ik daarin een lange tabel met onder andere cijfercodes.

  Dit zeer grote bestand geeft problemen met het maken van backups van mijn emails naar een USB-stick. Kan ik dit Pop3-bestand deleten van mijn harde schijf zonder nadelen? Of is er een andere oplossing?

  Ik heb twee webmail-adressen gekoppeld aan het email-adres van mijn internet-server via Pop3. Daardoor wordt mail die ik ontvang op die webmail-adressen automatisch doorgestuurd naar het email-adres dat ik gebruik via Outlook Express. Heeft deze koppeling via Pop3 iets te maken met het bovengenoemde zeer grote Pop3-tekstbestand?

  Ik gebruik op deze computer Windows XP.

  Ik lees graag jullie mening over dit probleem.
 • Kan dat grote bestand een logboekbestand zijn? Want in een van de eerste zinnen van dat bestand staat het woord log.
 • ik vermoed dat ook, lees bijv:
  http://support.microsoft.com/kb/155515
 • [quote:7051b98699="derkdejong"]ik vermoed dat ook, lees bijv:
  http://support.microsoft.com/kb/155515[/quote:7051b98699]Hartelijk bedankt voor deze link. Ik zal deze tekst gaan bestuderen.
 • Waarschijnlijk zijn je problemen met het maken van een backup het gevolg van het feit dat de USB-stick FAT32 gebruikt als bestandssysteem. Dit heeft een limiet in bestandsgrootte van 4 Gig. Wanneer je de stick converteert naar NTFS is dat probleem uit de wereld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.