Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Van Hotmail naar Outlook.com

Anoniem
andre@home
7 antwoorden
 • Het lijkt zo simpel. Mijn zoon kreeg een mail van Microsoft hoe te handelen. Ik wilde ook voor mijn vrouw een Outlookj.com account aanmaken en heb dat gedaan met de naam van haar huidige hotmailadres, wel nu eindigend op outlook.com.
  Maar hoe krijg ik nu alle mail en contactpersonen van het hotmailaccount naar outlook.com?

  Saillant detail, rond 19.15 uur vandaag opeens in de Hotmail van mijn vrouw aan mail van Microsoft dat zij zich kan aanmelden voor een nieuwe ID. Wel staat als tijdstip 17.14 uur vermeld. Dat heb ik gedaan, maar die naam is al in gebruik. Klopt, ik had deze week al een outlookaccount voor haar aangemaakt.
  Hoe krijg ik alsnog deze ID toegewezen en zoals ik begrijp, contaccpersonen en mail overgezet?

  Ik heb vanuit Hotmail een email als test naar haar nieuwe outlook.com gestuurd, maar hoe vreemd, daarbij staat in hotmail bij verzonden een tijd van 17.19 uur. De tijdsaanduiding in andere gevallen is correct.

  Sorry, als het verhaal warrig is, maar ik kan er ook even met de pet niet bij.
 • Ben ondertussen zelf al wat verder. Ik heb de contactpersonen over kunnen zetten naar de nieuwe Outlook.com account. En Hotmail zo ingesteld, dat mail doorgestuurd wordt naar Outlook.com.

  Blijft een vraag over: mail in de mappen ingekomen en ontvangen, kan ik die in één keer doorsturen of overzetten naar de nieuwe Outlook.com account?
  Nu stuur ik elke mail apart door. Alles selecteren en dan doorsturen werkt helaas niet. :cry:
 • Je kunt toch gewoon je oude hotmail account gebruiken om bij outlook.com in te loggen? Ik tenminste wel. Lijkt me ook stug dat ze al die miljoenen hotmail adressen zomaar ongeldig zouden maken.
 • Je kan gewoon met je hotmail adres inloggen op outlook.com. Als je een outlook.com wilt, kan je een alias aanmaken. Alias is een extra email adres op dezelfde mailbox.

  Klik op tandwiel
  Klik op Meer e-mailinstellingen
  Een Outlook-alias maken

  Voeg een outlook mail adres toe aan je huidige mailbox.
 • @ Fabian
  Alias aanmaken gaat dus niet, adres bestaat al. Klopt, ik heb zelf een Outlook.com account voor mijn vrouw aangemaakt. Daar waar mijn zoon halverwege deze week al een mail in zijn Hotmail had, hoe om te zetten naat Outlook, had mijn vrouw in haar Hotmail hieromtrent geen enkele mail. Dus heb ik eigenhandig een account aangemaakt, wat gelukt is.

  Zoals ik al meldde is het ook gelukt, om de contactpersonen vanuit Hotmail te importeren in Outlook en wordt mail vanuit Hotmail doorgestuurd naar het Outlookadres, althans voor 270 dagen, daarna moet ik het weer activeren, of zoveel eerder.

  Blijft alleen de vraag over, hoe krijg ik alle bestaande berichten overgezet naar het Outlook account? Het kan wel één voor één, maar dat is bijna geen beginnen aan.

  Het is mijn geval misschien wat ongelukkig verlopen, doordat ik op voorhand een eigen account heb aangemaakt en niet de mail van Microsoft heb afgewacht, maar zo probeerde ik wel de unieke naam van het Hotmailaccount van mijn vrouw om te zetten naar Outlook.com, wat deels gelukt is, m.u.v. het overzetten van de aanwezige berichten in haar Hotmail. :roll:
 • Euh… weet niet of dit in outlook/hotmail zelf mogelijk is. Alternatief wat ik me kan bedenken is beide boxen in Windows Live mail te laden en dan de mail over te slepen van hotmail naar outlook… Weet alleen niet of je een outlook.com account al kan koppelen aan Windows live mail (of andere email client..).
 • Zo heb ik het gedaan.

  Heb windows live mail =

  2 live mail account
  1 gmail account
  2 home account

  Hier naar toe gegaan
  http://entertainment.nl.msn.com/

  klikken dan op Hotmail
  aangemeld met een live account
  en dan rechts onder je naam op opties klikken
  dan upgraden naar outlook.com.

  P,s
  mijn eerste conclusie is, dat met Windows Live Mail
  de andere accounts veel meer overzichtekijker zijn dan in Outlook.com

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord