Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Gmail beheer

Anoniem
andre@home
8 antwoorden
 • Hey,

  vanuit school hebben wij een mailadres gekregen, maar nu is mijn vraag, kan de beheerder hiervan jouw mail lezen? of je verwijderde mail? of bijlage?

  b.v.d
 • Ken gmail beheer niet, maar bij de pakketen die ik wel kan is het altijd wel mogelijk voor een beheerder om in de mailbox te komen.
 • Standaard wachtwoord veranderen…. of je haalt met een pop instelling van Gmail in Outlook bijvoorbeeld, altijd alle mail op zodat er geen post meer on-line staat. Dat is dan wel een nadeel, en je zult zelf voor backup vd mail moeten zorgen.
  Je kunt ook alle mail forwarden naar een ander Gmail account en dan de inbox leeg maken. Heb je iig alles online staan.
 • Ok, maar verwijderde berichten, kunnen ze die nog leze ? De bijlage hiervan;
 • neen, als je de prullenbak leegmaakt.
  Ik vraag me af of alleen wachtwoord veranderen niet genoeg is voor Gmail… De mail staat toch alleen bij Google on line niet bij jouw school of zo of wel soms?
 • volgens deze beschrijving niet volgens mij, als ik het goed lees moet je hem/haar dan speciaal machtigen. Kom je er niet uit kun je hier misschien een deskundige contacteren voor meer info.
 • Inderdaad want daar regel jij zelf wie je toelaat.
  Uit zijn verhaal is gewoon niet duidelijk hoe de beheerder uberhaupt toegang kan hebben tot zijn mail, of is hij zelf soms niet de beheerder van zijn eigen mail? Das wel vreemd, maar dan zou ik de mail inderdaad beheren zoals ik al voorstelde.
  Heb je dit account echt nodig of kun je richting de beheerder niet effe een berichtje sturen dat je een eigen Gmail account heeft en dat daar alle info heen moet….
 • Misschien dat ze de "hosting" optie van google gebruiken, die is special voor bedrijven, scholen, etc.

  http://www.google.com/intl/nl/enterprise/apps/business/products.html?section=gmail#more

  Kan zo snel geen extra info vinden op de site, alleen het volgende wat me opviel:

  Archivering van e-mails en chatberichten

  Uw chat- en e-mailberichten worden overeenkomstig uw beleid gearchiveerd en bewaard, zodat onbedoelde verwijderingen worden voorkomen.

  Kan dus zijn dat de school alle berichten automatisch laat archiveren, dit archief is waarschijnlijk door een beheerder te raadplegen. Dan maakt het niet meer uit wat jij zelf met je mail doet.

  Heeft je school geen informatie omtrent het beleid van mailboxen? Als ze deze monitoren, dan moet dit gemeld worden. School is uiteindelijk "eigenaar" van de mailbox.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.