Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

adresboek Mozilla Thunderbird

Anoniem
polderbaan
4 antwoorden
 • Goedendag,

  hoe kan ik de locatie van het adresboek van Mozilla Thunderbird vinden (ik weet niet eens de extensie) en kan ik die locatie wijzigen. Na een computercrash heb ik een Windows versie geïnstalleerd die Outlook Express niet ondersteunt. Toen realiseerde ik me pas dat het Outlook Express adresboek niet wordt meegenomen in mijn back-ups, wel de Outlook Express e-mail want daar kun je de standaard locatie van wijzigen. Gelukkig had ik een wat ouder Outlook Express adresboek op een laptop staan en dat heb ik in Mozilla geïmporteerd. Voor de toekomst wil ik het adresboek (of boeken) meenemen in mijn back-up maar dan moet ik wel weten waar één en ander staat.
  En is de locatie van de e-mails in Mozilla ook aan te passen? Na tien jaar werken met Outlook Express ben ik nog een beetje de weg kwijt in de nieuwe applicatie.
  Bij voorbaat dank.
  Groeten van Ab Gobets.
 • Je kunt thunderbird eenvoudig backuppen met mozbackup. Standaard staat het adresboek bestand hier:

  C:\Users\<gebruiker>\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\<random code>.default\abook.mab
 • [quote:0e57728777="gerben"]Je kunt thunderbird eenvoudig backuppen met mozbackup. Standaard staat het adresboek bestand hier:

  C:\Users\<gebruiker>\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\<random code>.default\abook.mab[/quote:0e57728777]

  Ik zoek eigenlijk een handiger methode. Zal even uitleggen:ik ben nog van de DOS generatie en heb mijn systeem zo ingericht dat alle data die door twee gebruikers op het systeem wordt gezet, in één centrale map terecht komt, genaamd "data". Daaronder een uitgebreide boomstructuur maar ik kan dus eenvoudig die map naar een externe disk wegschrijven en heb dan een volledige back-up van alle data. Misschien wat ouderwets, maar voldoet voor mij goed. De e-mail mappen van de gebruikers in de vóór-crash situatie waren ook in die map geplaatst, dat staat Outlook Express toe, alleen de adresboeken niet bleek achteraf.
  Ik had dus wel een back-up van de mail-files maar niet van de adressen. Ik geef dus de voorkeur aan het verplaatsen van de Thunderbird files naar de centrale map, maar als dat niet kan moet het anders.
  Groeten van Ab Gobets.
 • http://kb.mozillazine.org/Moving_your_mail_storage_location_%28Thunderbird%29

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.