Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Mailberichten bewaren als eml-bestanden

Anoniem
J. de Boer
4 antwoorden
 • Zie titel. Ik loop hier inmiddels al heel veel jaren tegen een kleinigheid aan wat ik bij gewone bestanden nooit ondervindt.
  Zoals bekend kan elk e-mailbericht versleept worden naar een willekeurige map. Ogenschijnlijk onderscheidt zo'n eml-bestand zich in niets van andere bestanden, eml is gewoon gekoppeld aan Outlook Express, Windows Live mail enz. enz. Bij openen wordt gewoon het e-mailprogramma geopend en (dat is dan wel het bijzondere ervan) kun je het ook terugslepen naar de betreffende e-mailmap.

  Het merkwaardige is echter dat in tegenstelling tot andere bestanden de datum ervan wijzigt in de datum van actie als je ze kopieert of verplaatst. Doorgaans niet zo erg, maar soms lastig bij terugzoeken.
  Wellicht bekend bij meerderen, maar is hier op een eenvoudige manier iets aan te doen? Dus dat eml-bestanden gewoon hun oorsponkelijke datum behouden.
 • Kan je de originele datum niet in de naam van het bestand zetten?

  dus van "emailtje.eml" aanpassen naar "2012-12-25 - emailtje.eml"?

  (door jaar-maand-dag te gebruiken, kan je makkelijk sorteren ;) )
 • Lijkt hierop:
  http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itprogeneral/thread/b413258d-08c1-46f8-a7f7-6f0c6c8dd6d6
 • Bedankt voor de beide antwoorden. De oplossing die Marc H voorstelt passen wij echter al heel veel jaren toe en op die manier archiveren wij alles toch wel heel overzichtelijk. Niettemin zou een rechtstreekse oplossing toch heel welkom zijn. Ik zal die link van andre@home als ik tijd heb eens proberen.

  Merkwaardig dat dit verschijnsel dus geen bug is, maar naar het schijnt bewust zit ingebouwd in Windows. Iemand enig idee met welke diepere gedachte?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.