Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Zeer gebruiksvriendelijk emailprogramma

Anoniem
Pietv8x
8 antwoorden
 • Hoi,

  Ik help een wat oudere dame met haar computer want ze is nou niet bepaald handig daarmee, ik heb al een aantal keren al haar foto's moeten terughalen. Ze draaide Vista, dat heb ik veranderd naar Windows 7 vanwege het betere gebruikersgemak. Daardoor is ook haar e-mailprogramma veranderd naar Windows Live Mail, sindsdien stapelen de problemen zich op. Ik vroeg me af of jullie een uitzonderlijk gebruiksvriendelijk e-mailprogramma kennen, maakt niet uit of het gratis of betaald is, zodat zij weer fatsoenlijk een mailtje kan sturen. Google heeft dit keer voor mij zowaar geen duidelijk antwoord geleverd dus probeer ik het via jullie.
  Alvast bedankt!

  Piet
 • Voorheen gebruikte ik ook altijd Windows Live Mail.

  Maar nu sinds dat Microsoft Hotmail veranderd in

  Outlook.com heb ik die nu.

  Daar heb ik meerdere email-adressen in, en dat bevalt me nu goed.
 • Windows Live Mail was toch ook al onderdeel van Vista? Wat gebruikte ze in Vista dan?
 • Die vraag was er al een keer:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1410527

  Je kunt ook Outlook nemen en uit de ribbon alles slopen wat niet nodig is……..
  Ik ken Live mail en zo niet of je dat daarin ook zo kunt en andere mail programmas die de ribbon ook overgenomen hebben.
 • [quote:88b4a3ddfd="Leo S"]Windows Live Mail was toch ook al onderdeel van Vista? Wat gebruikte ze in Vista dan?[/quote:88b4a3ddfd] In Vista zit Windows Mail.

  Op de site van computertotaal staat een cursus, om e-mail over te zetten naar Windows 7. Op seniorenweb staat wellicht bruikbare info over Windows Live Mail. Of check deze e-mailprogramma's.
 • Als zij voorheen nooit problemen had met haar vorige mailprogramma, vermoedelijk Outlook Express, wat zijn dan haar problemen met Windows Live Mail. Ik wisselde toen ik W7 aanschafte ook naar Windows Live Mail op die manier en zie eigenlijk nauwelijks verschil. Ik ervaar het eigenlijk alleen maar als een modernere versie van Outlook Express, maar in gebruik ervaar ik het als exact eender. Ik vrees dat elk ander programma, onverschillig welk, net zo goed even wennen is.
 • Ten eerste, bedankt voor de reacties :)

  Ik had niet duidelijk gemaakt welk programma ze gebruikte en wat ze nu gebruikt. Eerst was het Windows Mail, nu Windows Live Mail. Haar exacte problemen zijn dat ze overzicht mist, op de een of andere (voor mij onbegrijpelijke) manier heeft ze al haar contactpersonen gewist en Windows Live Mail geeft bij mailtjes ouder dan een halve dag een melding dat het bericht niet kan worden gevonden. Dit is vreemd, want een simpele zoekopdracht op het onderwerp van dat mailtje geeft in de meeste gevallen een bestand dat gewoon kan worden geopend (dat bestand is een .eml-extensie) Ik ga proberen zoals al aangegeven werd door andre@home om het programma zo veel mogelijk te strippen, als dat geen soelaas biedt dan wordt het een ander programma, waarschijnlijk Outlook Express of de gewone Outlook.

  Piet
 • Outlook Express is in gebruik zo goed als gelijk aan Windows Live Mail, alleen het eerste is zwaar verouderd, ik zou daar nooit meer naar teruggrijpen. Heeft geen enkele zin als deze persoon nu Windows Live heeft.
  Wat heel mischien gemakkelijker zou kunnen zijn, dat is Thunderbird het mailbroertje van Firefox.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.