Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

verouderde emailadressen verwijderen uit pc

Anoniem
porrelaar
6 antwoorden
 • Na het intikken van één letter in de geadresseerden balk (Outlook) verschijnen er al een aantal "suggesties". Een aantal daarvan zijn inmiddels verouderd, en die staan ook niet meer in mijn enige adresboek of hebben daar nooit gestaan. Toch zijn die kennelijk onthouden. Hoe kan ik die opsporen en alsnog verwijderen? Bij de letter "i"komt bv. alles dat begint met "info", en dat zijn er nogal wat.
 • Je hebt het over de auto-complete list (de Automatisch aanvullen Optie) van Outlook.
  Er zullen best programma's zijn die jou die hele auto-complete list tonen, waarna je ongewenste e-mailadressen (die niet in jouw adresboek staan) kunt verwijderen.

  Wanneer je er geen apart programma voor aan wilt schaffen, dan lijkt me dit de makkelijkste oplossing:
  Start een nieuwe e-mail. Typ achter 'Aan' een i.
  Selecteer steeds -door op de pijltjestoets-naar-beneden te drukken- een ongewenst e-mailadres en klik dan op de Delete toets. Daardoor verdwijnt dat adres uit de auto-complete lijst.

  Als je de volgende link volgt, dan kun je het bovenstaande in het Engels nalezen en zie je ook de naam van een betaald programma (Ingressor Desktop), waarmee je wel de hele auto-complete lijst in een keer onder handen kunt nemen. Geen idee of dat een goed programma is. Lijkt me ook te duur om zo maar te proberen.

  Misschien kennen andere forumleden wel gratis programma's waarmee jij de auto-complete lijst kunt beheren/wijzigen.

  Aanvulling: hier alsnog de door mij vergeten link: http://email.about.com/od/outlooktips/qt/et_del_autocomp.htm
 • Hartelijk dank. In ieder geval werkt het wel, heb al een paar letters van het alfabet onder handen gehad. Merkwaardig wat je dan allemaal tegenkomt!
 • Beetje offtopic, maar wel anex met dat autocomplete.
  Ik ervaar deze "handigheid" eigenlijk als een beetje vreemd. B.v. ik wil een mail sturen aan Annie en begin dus het mailadres met a. De autocomplete functie laat dan alle adressen zien waar een a in voorkomt, dus ook bea, cisca, dina, ella enz. Niet echt handig vind ik.
 • Dat klopt, J de Boer, maar wanneer je meerdere letters intypt achter Aan, bijv. 3 letters, dan wordt de lijst met gesuggereerde e-mailadressen steeds kleiner.

  Voor degenen die de autocomplete list geheel willen verwijderen, zodat ze met een schone lei beginnen, kijk hier even: http://office.microsoft.com/nl-nl/outlook-help/een-naam-verwijderen-uit-de-lijst-voor-automatisch-aanvullen-HA010355568.aspx

  Wil je dat hele auto-complete gedoe in Outlook uitschakelen? Kijk dan hier: http://office.microsoft.com/nl-nl/outlook-help/naamsuggesties-van-de-lijst-voor-automatisch-aanvullen-in-of-uitschakelen-HA010354984.aspx?CTT=5&origin=HA010355568
 • Wat ik in mijn oorspronkrlijke vraag vergat te melden is dat ik Outlook 2003 heb, en ik nu de indruk heb dat de laatste suggesties op 2007/2010 slaan. Klopt dat?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.