Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Verwijderde folder nog terug te halen in OutlookExpress

Anoniem
jawtje
9 antwoorden
 • Mijn buurvrouw heeft per ongeluk een (belangrijke) folder verwijderd in OutlookExpress.
  Sindsdien heeft ze al meerdere keren OE opnieuw gestart/gebruikt. Zelfs weer een folder met dezelfde naam aangemaakt.
  Is die oorspronkelijke folder nog ergens terug te halen? Ik heb allerlei fora hierover al geraadpleegd en suggesties uitgeprobeerd maar alles duidt er op dat het permanent verwijderd is.
  Is hier een expert die toch nog een mogelijkheid ziet?
 • Zoek in het forum eens op recovery software.
  Get data back is er een, maar niet gratis.
  Als er een nieuwe file aangemaakt wordt hoeft de oude verborgen niet weg te zijn.
  Kijk eens in de prullenbak….? Zit ie daar nog?

  Anders die of andere software.
  Het is wel zo, hoe vaker je je systeem gebruikt sindsdien des te kleiner de kans op een recovery wordt ivm overschrijven van sectoren.
 • [quote:d54df78e13="andre@home"]Kijk eens in de prullenbak….? Zit ie daar nog?[/quote:d54df78e13]
  Het valt mij op dat betreffende .dbx folder niet in de prullenbak staat. Hoewel diverse fora dat wel doet vermoeden.
  Ik vond daar wel een .bak bestand van die folder, maar aa. die had een verwijderdatum van maanden geleden (dus is dat wel de folder die gisteren verwijderd werd?) en bb. die kon ik niet terugzetten (ben nu kwijt wat de errormessage was) want ben weer thuis.
 • alles wat je verwijdert in oe komt in de map verwijderde items, dus ook de folder die je per vergis verwijderd. heb je dáár al gekeken?
  heb je wellicht een recentere backup van de map verwijderd?
  die backup terugzetten: staat die backup in de prullenbak (is ie dus gemaakt via de optie comprimeren)?
  maak van de map met je dbx-bestanden een veiligheidskopie (de héle map!!), doe dat ook met het gevonden backupbestand.
  zet daarna het backupbestand over naar de actieve dbxmap, en herstel de extensie naar dbx.
 • [quote:2a115f8c40="derkdejong"]alles wat je verwijdert in oe komt in de map verwijderde items, dus ook de folder die je per vergis verwijderd. heb je dáár al gekeken?[/quote:2a115f8c40] Natuurlijk! En daar zal het ook wel hebben gestaan, tot….. OE beëindigd werd want de optie 'verwijderde items verwijderen bij afsluiten' staat aan :(
  [quote:2a115f8c40]heb je wellicht een recentere backup van de map verwijderd?[/quote:2a115f8c40]Je bedoelt recenter dan de .bak file die ik in de prullenbak aantrof, dus een resultaat van een comprimeren? Want waar zou ik een dergelijke backup moeten aantreffen?
  Neen!
  Trouwens er is niets express verwijderd, maar ongetwijfeld door een abusievelijk foute handeling van mijn buurvrouw. Ze was wat oud spul aan het verwijderen en zal wel een keer per ongeluk met een verkeerde folder bezig zijn geweest.
  [quote:2a115f8c40]die backup terugzetten: staat die backup in de prullenbak (is ie dus gemaakt via de optie comprimeren)?[/quote:2a115f8c40]Zoals gezegd tref ik in de prullenbak twee .bak bestanden aan van betreffende folder, maar die zijn van een paar maanden geleden (en zijn er dus volgens mij niet eergisteren in terechtgekomen door een verwijder-actie). Natuurlijk probeerde ik deze terug te zetten (want alles beter dan niets) maar dat lukte me dus niet (de precieze bijbehorende boodschap weet ik niet meer).
  Maar ik zal zeker de volgende suggesties eens uitvoeren in de hoop dat (me) dat lukt. Bedankt!
  [quote:2a115f8c40]maak van de map met je dbx-bestanden een veiligheidskopie (de héle map!!), doe dat ook met het gevonden backupbestand.
  zet daarna het backupbestand over naar de actieve dbxmap, en herstel de extensie naar dbx.[/quote:2a115f8c40]
 • Toch die recovery software proberen…. hoe meer je doorgaat des te kleiner de kans op recovery is…
 • [quote:3b6198ae0e="andre@home"]Toch die recovery software proberen…. hoe meer je doorgaat des te kleiner de kans op recovery is…[/quote:3b6198ae0e]Zie mij andere reactie/antwoord: Ik heb inmiddels weer het grootste gedeelte terug (van een oud .bak bestand)
 • To overcome the situation of lost folder in Outlook Express you need to use Kernel for Outlook Express Repair Tool to successfully restore your lost folders, emails, contacts and other items. to know more about dbx recovery software go to http://www.repairdbx.org and download the demo software.
 • ik heb het er niet zo op, maar mocht je zulk soort software erop los willen laten, zorg dan eerst voor een veiligheidskopie van de hele(!!) map met dbxbestanden….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.