Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Instellingen Netscape -> Outlook

Anoniem
eelcogelton
4 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb e-mail instellingen van een bepaald account in Netscape overgenomen in Outlook Express, maar het wachtwoord wordt hierbij niet meegenomen.
  Ik heb Netscape nog op de schijf staan, en ik vroeg me af of uit die bestanden nog het wachtwoord van het e-mailaccount te achterhalen is.

  bvd,

  Eelco
 • Ik weet niet precies welke versie, maar als je 4.7 gebruikt heb je kans dat ik je kan helpen. Heb namelijk zelf ooit hetzelfde gedaan. Met een PHP scriptje kan je het gecodeerde wachtwoord decoderen… Ik hoor het wel…

  - Basje.
 • bedankt voor je reactie, ik weet zo snel even niet welke versie het is, het is in ieder geval Netscape Communicator. Laat me ff weten waar ik het scriptje vandaan haal, ik kan het allicht proberen….

  thx,

  Eelco
 • Als je Communicator hebt is dat waarschijnlijk wel een versie 4, in ieder geval geen versie 6.

  Ergens in de Netscape directory staat een bestand genaamd "prefs.js". In dit bestand, dat je met Notepad kunt openen, staat ergens de volgende regel:

  [b:52d69a90d7]user_pref("mail.pop_password", "cGFzc3dvcmQ=";);[/b:52d69a90d7]

  Bovenstaand wachtwoord is uiteraard niet van mij, heb ik even snel gegenereerd. Kopiëer het gecodeerde wachtwoord en plak het in het tekstveld op http://www.basje.com/decode.php en klik op decode.

  Ik heb dit script ooit zelf geschreven omdat mijn zus haar wachtwoord kwijt was. Ik weet niet of het altijd werkt, maar in ieder geval met Netscape Communicator 4.7 NL. Het is alleen getest met een wachtwoord van 8 tekens lang.

  Ik hoor nog wel of het is gelukt.

  - Basje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.