Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

email forward met behoud van oorspronkelijke afzender

Anoniem
ruyt
4 antwoorden
 • Ik heb een domeinnaam met 2 bijbehorende emailboxen: een info-account en een catchall-account. Op het catchall-account komt alles binnen dat gericht is aan wie dan ook @domein.nl (domein=fictieve naam), dus jantje@domein.nl, pietje@domein.nl, haaljevingerdoordestront@domein.nl.. verzin iets creatiefs en het komt in mn box..
  Ik heb een aantal vrienden die een email-adres hebben bij mijn (ons) domein, laten we zeggen jantje en pietje, dus jantje@domein.nl en pietje@domein.nl.
  Ik haal alle mail binnen met outlook xp en heb in de rules gezet dat alle mail gericht aan jantje@domein.nl naar jantje@yahoo.com (jantje's eigen email-box) geforward wordt en alle mail voor pietje@domein.nl naar superpiet@hotmail.com (piet zn eigen box).
  Je voelt m al aankomen: jantje en pietje ontvangen de mail in hun eigen box met als afzender postmaster@domein.nl en niet de originele auteur van het bericht, die ergens verstopt zit in de message-header. Als jantje of pietje dan op reply klikken (want jantje en pietje letten nooit zo op en hebben ook nooit zoveel zin om de header te doorzoeken) komen die replies bij mij binnen en niet bij degene voor wie die bedoeld is.

  Hoe kan ik ervoor zorgen dat jantje en pietje hun mail krijgen zonder dat de oorspronkelijke afzender vervangen is door mijn eigen email-aders?

  Ik heb zitten denken aan een eigen server op te zetten maar dan zouden jantje en pietje alleen kunnen mailen als ik mn computer aan heb staan. Is er niet een handig tooltje die dit soort dingen oplost?

  Alvast bedankt,
  Danny
 • Waarom check jij hun mail? Is het niet veel makkelijker om op de servers in plaats van een catch-all adres gewoon op de server een forward te zetten naar hun eigen adres? (De catch-all kan je dan laten staan voor de rest.) Als het goed is krijgen ze dan wel het mailtje alsof er nooit iets tussen heeft gezeten.

  - Basje.
 • Ik krijg maar 2 mailboxen van mn hosting-provider: info en catchall. Volgens mij kan ik zelf geen forwards creeren op de server van mn hosting-provider (ladot).
 • Tja, dan houdt het waarschijnlijk op… Persoonlijk zou ik niet bij Ladot blijven, maar dat wil je vast niet horen. Maar omdat je nu zelf de email download en vervolgens (ook al is het automatisch) zelf forward, krijgen zij jouw mailadres te zien als afzender. Wat je nog zou kunnen proberen is om de mailtjes die je forward als attachment te forwarden. Dan kunnen ze de attachment openen en dat is dan de originele mail die ze gestuurd werd. Beetje omslachtig, maar ik denk niet dat het makkelijker kan. In ieder geval succes ermee!

  - Basje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.