Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

vast IP adres

Anoniem
Befree
8 antwoorden
 • willen mensen met verschillende providers reageren:

  Ik heb een ADSL abonnement (basic) nodig met een vast IP adres

  in eerste instantie geven vele providers aan dat te leveren, als je verder leest blijkt dat toch niet te kloppen

  In mijn regio is alleen MXstream mogelijk

  Wie weet welke provider een vast IP adres levert?

  bij voorbaat dank

  Annemiek
 • XS4All. Gewoon de beste provider. Bij een ADSL abonnement krijg je bij XS4All de mogelijkheid om een subdomein te nemen, dus <hostnaam>.xs4all.nl. Tevens als je zelf een mailserver draait de mogelijkheid voor bSMTP, dus onbeperkt aantal e-mailadressen.

  Ook in service blinkt XS4All uit vind ik.
 • [quote:f0025c4d50]
  Op 05-02-2002 20:31, schreef Leo S:
  Ook in service blinkt XS4All uit vind ik.
  [/quote:f0025c4d50]Daar ben ik het niet mee eens, ik vraag al sinds augustus om bSMTP en er wordt echt [b:f0025c4d50]totaal[/b:f0025c4d50] niet gereageerd. E-mail doen ze daar blijkbaar niet aan en als ik bel wordt ik doorverbonden en dan wordt de haak op de hoorn gesmeten…
 • Dat is raar, dan mogen ze je blijkbaar niet. Ik heb gevraagd om bSMTP via het bekende e-mailtje naar account@xs4all.nl en binnen 2 dagen kreeg ik een mail terug dat het geactiveerd is.
 • Ik weet natuurlijk niet waarom je een vast IP-nummer wilt hebben. Als het zo is dat je een eigen web- of FTP-server wil runnen, dan kan misschien http://www.ods.org een oplossing bieden. Daar kun je gratis verwijzingen krijgen zoals pietjepuk.ods.org of eennaam.ftphost.net . Die kun je op een bepaald IP-nummer laten registreren, maar als je een IP-nummer hebt dat (vaak) verandert, kun je ook een programmaatje installeren dat steeds even contact opneemt met ods.org en je juiste IP-nummer doorbrieft. Mensen die dat adres dan inkloppen in hun browser of FTP-client, komen toch altijd bij jou terecht. Ik gebruik het zelf voor mijn FTP-server. Het programmaatje heb ik niet, want mijn IP-nummer blijft hetzelfde als ik minstens elke twee dagen mijn computer aanzet. Mocht ik nog eens op vakantie gaan en bij terugkomst ontdekken dat mijn IP veranderd is, dan kan ik het altijd even veranderen op die site. Bovendien is zo'n naam makkelijker te onthouden dan een IP-nummer :smile:
 • neem eens een kijkje op http://www.adslforum.nl/ en stel daar je vraag ook, daar is zeer veel te vinden over alles op ADSL gebied.
 • Wat ik niet snap:
  Ik heb chello met een dynamisch ip adres, maar ik heb altijd het zelfde ip'tje
  Hoe kan dat????

 • Het zou anders kunnen worden, met de nadruk op zou…

  Als je heeeeeeeeel lang je PC niet aanzet zal je hem wel kwijt zijn…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.