Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Outlook Express vs Microsoft Outlook

Anoniem
CDirk
6 antwoorden
 • Ik had eerst Microsoft Outlook op mijn PC met Windows 98 en dat beviel overigens uitstekend. Sinds kort heb ik XP en daar zit standaard Outlook Express op. Wat is nu aan te raden: Outlook Express laten staan of Microsoft Outlook installeren? En waarom heeft Microsoft beide programma's in omloop?

  Doei van Boei
 • Outlook is meer voor professioneel gebruik, Outlook Express meer voor particulieren.

  Zo heeft Outlook agendafuncties en betere opties voor synchroniseren en zo.

  Er bestaat immers ook Word èn WordPad.
 • Deze moet trouwens ook pleiten hier.
 • Ik neem aan dat de moderator 'pleite' bedoelde, dus 'wegwezen' en niet 'overwegingen aanvoeren'. Maar goed, er zit nog geen slotje op dus toch even een reactie. Met Express kun je chatten en deelnemen aan nieuwsgroepen; dat kan met Outlook sec niet. Ook kun je in Express mailgroepen aanmaken. Dat kan met Outlook sec alleen via het adresboek; niet via 'contactpersonen'. Het is dus niet zo dat Express een soort Outlook light is. Het is duidelijk gemaakt voor een andere doelgroep.
 • Ik had ongelijk, deze topic mag hier wel. Doordat de indeling en de titel van dit forum zo bagger is werd ik op het verkeerde been gezet.
 • Outlook Express verwijderen, dat heeft niet zoveel zin: Outlook gebruikt het om een of andere reden. Voor normaal gebruik, zie ik geen echte voordelen. Outlook Express is meer geïntegreerd met MSN Messenger. Verder kun je ook webmail lezen via Outlook Express. Zelf gebruik ik al een jaar Outlook, dat bevalt me goed. Zelf zie ik geen voordelen. Welke van de twee het veiligst in gebruik is, dat weet ik niet. Dat zou dan nog een voordeel kunnen zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.