Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Verschil tussen IMAP en Webmail?

Anoniem
Eddey
11 antwoorden
 • N.a.v. het artikel op pag. 101 van de C!T nr3, ben ik meer geïnteresseerd geraakt in IMAP, aangezien ik graag vanaf verschillende PC's mijn mail wil kunnen beheren.

  De meeste webmail-programma's die ik heb gezien vallen me dus nogal tegen in de uitvoering. Is IMAP wezenlijk anders dan Webmail en werkt het net zo handig als (pak 'm beet) Outlook Express ???
 • IMAP is een protocol en dat is dus heel wat anders dan webmail of zo. Outlook Express kan ook gewoon "IMAP mail" ophalen.
 • Hoi,

  IMAP en webmail verschillen enorm idd. Wellicht dat je wel eens van POP3 gehoord hebt? Dat is een vergelijkbaar iets. Beiden zijn een protocol (soort procedure) om mail op te halen in een programma als outlook, eudora, pegasus enzovoorts.

  Webmail is gewoon emailen via een webpagina die je met je browser bezoekt…


  Groetjes, Ed
 • [quote:80525bb506]
  Op 20-02-2002 10:39, schreef Bill Gates:
  IMAP is een protocol en dat is dus heel wat anders dan webmail of zo. Outlook Express kan ook gewoon "IMAP mail" ophalen.
  [/quote:80525bb506]

  Maar de provider moet het protocol dan dus wel ondersteunen…

  Welke gratis provider ondersteund IMAP?
  (HCCnet niet volgens mij)
 • Dat stond in het artikel: geen.

  Alleen wat zakelijke providers zouden het ondersteunen, maar daar werden weer geen namen van genoemd. Er stonden wel 2 links met overzichten van e-mail-services die IMAP ondersteunen, dus kijk daar eens naar.
 • Hoi,

  IMAP ondersteuning is wel te vinden bij gratis email-accounts. Dat zijn volgens mij wel buitenlandse aanbieders, die dus alleen de email-accounts geven.


  Groetjes, Ed
 • Eddey: waar slaat die sig op?
 • Ken je die reclame niet dan? Misschien is het een goed idee als je eens achter je PC vandaan komt en eens wat anders gaat doen: TV kijken ofzo…
 • [quote:d576bdd2ee]
  IMAP ondersteuning is wel te vinden bij gratis email-accounts. Dat zijn volgens mij wel buitenlandse aanbieders, die dus alleen de email-accounts geven.
  [/quote:d576bdd2ee]

  Ja, freemail.de
  Maar die Duitstalige sites vind ik een verschrikking…
 • Surfdude heeft geen TV-kaart :razz:


  Die reclame (weet eigenlijk niet eens waarvan :grin: ), gaat over een man die kruiden plukt voor in dat product en iedere keer in de problemen komt. Dan stort 'ie weer van een berg, dan krijgt 'ie klappen van de vader van een meisje waarvan 'ie de bloemen af heeft gepakt.
  Dus vandaar dat de slogan is: [productnaam], meestal met 13 kruiden. (of zoiets).


  Maar die sig wordt dus niet gewaardeerd begrijp ik? :roll:
  Is gewoon een geintje hoor. Ik vind het nieuwe forum goed werken.


  Groetjes, Ed

  _________________
  Het Computer!Totaal forum, meestal met 13 subforums…

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Eddey op 2002-02-21 09:29 ]
 • Op 21-02-2002 9:28, schreef Eddey:
  Maar die sig wordt dus niet gewaardeerd begrijp ik? :smile:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord