Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

2 x outlook express mail op dual boot systeem

Anoniem
D
5 antwoorden
 • Ik heb win 98 en sinds kort winXP.Nu zou ik graag hebben dat ik in ieder systeem mijn (zelfde)mail kan zien en bewerken.Beide windows staan op een primaire C partitie,waar er maar een van tegelijk aktief is.Dat gaat met PQboot,een bootmanager diskette.Kan ik ergens instellen dat mijn mail en adressen op een andere partitie staan zodat ik er met beide windows bijkan???

  Bvd Peter
 • Ja dat kan. In Outlook Express kun je in Extra -> Opties -> Onderhoud -> Archiefmap de map instellen waar je berichten bewaard worden. Als je nu in de beide Windowsen dezelfde map instelt, komen alle berichten in die ene map.
  Als je het in de ene Outlook Express hebt ingesteld, en je verwijst in de andere Outlook Express naar dezelfde map, dan komt de vraag: "er staat al een berichtenarchief in deze map. Wilt u deze gebruiken?". Dan zegt u "ja" en dan neemt ie de instellingen over.
  Als je dan in de ene Outlook Express een bericht ontvangt of verstuurt, staat ie in de andere automatisch ook.
  Succes!
 • Bedankt,dat werkt prima.
  Bestaat er ook zoiets voor je adresboek?
 • Dat kan ook. Het moet in het register gebeuren, maar hoe dat precies werkt, weet ik niet. Ik gebruik het programma XSetup om het adresboek een andere locatie te geven.
  Dit programma is freeware en is te downloaden van http://www.xteq.com/downloads/#xset.
  Hiermee kun je nog veel meer aan je systeem veranderen dat normaalgesproken niet kan.

  Je moet dan dit programma in beide Windows installeren en dan moet je in het programma naar de sleutel Internet -> Outlook Express -> Data Storage -> Address Book. Hier kun je dan aangeven waar je het adresboekbestand wilt hebben.
  Succes weer!
 • Graag even info over welke "map" dat jullie het hebben.
  Ik bedoel dat opslaan van berichten.
  En kan dat ook met Outlook?
  Want ik heb hetzelfde probleem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.