Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

HELP!!!!!!! een computer die blijft inbellen

Anoniem
Eddey
6 antwoorden
  • Ik heb een pc die blijft inbellen naar mijn provider zonder dat ik er iets van zie, het is een ISDN modem dus horen doe ik het ook niet, ik kreeg een rekening binnen en daar stond dat nummer van Planet internet op en werd soms wel 40x!! per dag naar gebeld zonder dat ik maar iets in de gaten had, wie kan mij hier mee helpen?
  • Installeer een firewall (zoals ZoneAlarm, te vinden op http://www.zonelabs.com). Dan zie je percies welk(e) programma('s) contact proberen te maken met internet.
  • En in ieder geval even het vinkje weghalen bij "Automatisch verbinden", want dan moet je eerst op de knop "Verbinden" drukken om in te bellen.
    Scheelt in ieder geval telefoonkosten.

    Als je via bv zonealarm weet welk programma het is kun je het uninstallen, of via msconfig bij het tabblad Opstarten het vinkje weghalen…
  • Nee, het is nog veel erger, je ziet niet eens dat ie inbelt en het inbellen duurt meestal maar een seconde of twee, het is gewoon helemaal verborgen! en Zonealarm heb ik geprobeerd maar dat hielp niet want het gaat puur om de inbel verbinding en niet om internet.
  • Maar er _MOET_ een programma zijn dat autmatisch in wil bellen. En die kan je dan zien met ZoneAlarm…
  • Nee, niet als dat programma alleen zou willen inbellen, zonder dat het naar internet vraagt, als je puur de inbelverbinding start dan zegt ZA ook niks…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.