Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

winsock via internet

Anoniem
Phedny
3 antwoorden
 • Kan je winsock ook gebruiken om twee pc's via het internet te laten communiceren, of gaat dit alleen over het netwerk?

  'Winsock1.RemoteHost: dit duid aan naar wie je dit wilt versturen, dit kan door het IP-adres of door zijn Computernaam.

  Het IP-adres van een pc die connectie heeft met het internet is toch dynamisch?
 • Wat is precies je bedoeling met twee PC va internet laten communiceren?

  IP-adressen op internet hoeven niet dynamisch te zijn. De meeste mensen die met een modem inbellen hebben inderdaad een dynamisch IP-adres, terwijl de meeste ADSL-abonnees een vast IP-adres krijgen.
 • T'is de bedoeling om een domoticasysteem te bedienen via internet. Ik zal t proberen uit te leggen adhv een voorbeeld wat precies de bedoeling is.

  Het domoticasysteem en de tabel staan op de server, de bediening ervan (via internet, waar ook ter wereld) gebeurd dus op een client pc (via een ActiveX document)
  Alle uitgangen van het systeem (lichten, verwarming, gordijnen, …) worden visueel voorgesteld door een icoon op een foto van de kamer die je aan het bedienen bent. Als je op n icoon klikt, zie je het icoon veranderen (van aan naar uit of andersom) an wordt de veranderde toestand in een tabel weggeschreven. Via deze tabel voert het domoticasysteem (op de server dus) de feitelijke wijziging door (vb. het licht gaat aan).
  Om er nu ook zeker van te zijn dat het licht ook werkelijk is aangegaan wou ik dat controleren door iets via winsock door te sturen, en hiervoor heb ik dus het IP-adres nodig. Maar het probleem hiermee is dat de internetapplicatie meestal in belgië zal worden gebruikt en dat de meeste mensen hier telenet hebben. En telenet zorgt ervoor dat het IP-adres om t half uur veranderd. Dan kan ik toch niet met winsock werken omdat ik het IP moet specifiëren in mn code, of is hier wel een manier voor?

  PS/ mn excuses voor de lange epistel hierboven, maar hoop da t nu wa duidelijker is

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.