Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Meerdere servers koppelen aan je provider.

Anoniem
sjouken
2 antwoorden
 • Ik wil meerdere PC's (servers) aansluiten op (de standaard UTP kabel van) mijn provider. Mijn provider bied mij standaard meerdere IP-nummers aan.

  Momenteel heb ik alles achter een NAT-router (Linuxdoos) zitten. Hier krijg je een [b:df02cb124d]intern IP nummer[/b:df02cb124d]. Dit wil ik dus niet :( . Ik wil de INTERNET-IP-nummers van mijn provider gebruiken. Zodat ik de servers vanaf het internet kan benaderen.

  Weet iemand hier een mogelijke oplossing voor?
 • Ik mis informatie over de IP-adressen. Is dat een subnet van de IP-adressen van je provider? Of is het een geheel andere reeks? of zijn het losse adressen binnen het netwerk van je provider?
  In het laatste geval (maar dat zal wel niet, want daar is je provider niet zo blij mee):
  Gebruik ipv een router een switch. Je zit immers al op het goede netwerk. Laat de router van je provider de connectie met Internet verzorgen. De router kan je aan de switch hangen met daarachter je interne netwerk (of PC). Een switch heeft de voorkeur boven een hub ivm de bandbreedte.

  In het geval je een subnet hebt of een geheel andere reeks, dien je de router anders te configureren. Aan de kant van je netwerk dient de router een IP-adres te krijgen uit die reeks met het bijbehorende subnet mask. Aan de router koppel je (bij voorkeur) een switch of (als het niet anders kan) een hub. Daar aan koppel je al je servers.
  Al je servers dienen hun eigen vaste IP-adres te krijgen binnen de reeks, met hetzelfde subnet mask.
  Voor verbinding met een eventueel intern netwerk heb je een tweede router of een bridge nodig. Deze kan je ook in dit netwerk opnemen. Dat houdt in dat de kant die connectie moet maken met internet ook een IP-adres nodig heeft uit deze reeks.

  :-? Een andere optie is om al die servers toch in je interne netwerk te houden en masquerade toe te passen. Vanaf internet lijkt het dan of alle services geboden worden door 1 server. In werkelijkheid zijn dat er dan meer. Je hebt in dat geval ook maar 1 IP-adres nodig.

  :evil: Wel dien je op je router bij gebruik van een firewall alle benodigde poorten open te zetten.
  :-? Een oplossing daarvoor is op iedere intern te gebruiken PC een firewall te installeren.

  :roll: Ook kan je op iedere server een firewall installeren, zodat op die server slechts die poorten open staan die voor die server nodig zijn.

  Ik hoop dat je wat hebt aan dit vrij algemene verhaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.