Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

ADSL trager bij meer users

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Een aanbieder van IDSL zegt dat het werken met ADSL trager wordt naarmate er meer ADSL-aansluitingen zijn in een wijk. Bij mijn weten was dat alleen bij kabel het geval.
  Heeft die aanbieder gelijk of lult hij uit zijn nek?
 • Theoretisch wordt ADSL alleen trager als de server bij KPN te weinig capaciteit heeft. Praktisch zou dat niet voor mogen komen. Wel is het zo dat iedere extra gebruiker beslag legt op een stukje capaciteit bij de provider. Daar zal eerder een bottle-neck ontstaan.
  Ik vermoed echter dat je IDSL aanbieder van de hoed noch de rand weet.
 • Ik heb nu ruim 2 jaar ADSL bij XS4all en was dus een van de eerste gebruikers. Ze hebben er nu ruim 50.000 en het is nog geen bitje per seconde langzamer geworden sindsdien, alleen maar sneller :D

  Bart
 • [quote:47e1e2f81f="bvk"]Ik heb nu ruim 2 jaar ADSL bij XS4all en was dus een van de eerste gebruikers. Ze hebben er nu ruim 50.000 en het is nog geen bitje per seconde langzamer geworden sindsdien, alleen maar sneller :D[/quote:47e1e2f81f]Ow? Niet gemerkt dat de ping op een gegeven moment 's avonds trager en trager werd? Dat was echt een capaciteitsgebrek (van de KPN, die hebben het ook gefixed).
 • Met het volgende verhaal kwam men aan:

  [start]
  Overboeking:
  Een ADSL verbinding (die vaak gebruikt wordt voor prive doeleinden) maakt gebruik van overboeking. Dit betekend dat
  bij een overboeking van bijvoorbeeld 1:20 (Maar en zijn ook varianten tot 1:80) u dus de bandbreedte in theorie moet delen met 20 andere
  ADSL gebruikers. Als u een 256kb verdinding aanschaft en er zijn nog 20 gebruikers (die binnen uw nummercentrale vallen) gelijktijdig actief dan ontvangt u dus slechts 5% van de 256Kb die u heeft aangeschaft. Als u daarentegen de enige (of een van de weiningen) bent met een ADSL abonnement dan heeft u minder last van deze overboeking omdat er simpelweg geen of weinig andere gebruikers zijn.
  Internet DSL Advanced daarentegen heeft geen overboeking. Wanneer u een contact afsluit voor 256Kb dan ontavngt u gegarandeerd 256Kb ongeacht het aantal andere gebruikers wat deze dienst ook gebruikt. Men zegt ook wel. De overboeking van Internet DSL advanced is 1:1. Daarom is deze dienst het beste geschikt voor zakelijke toepassingen.

  Garanties:
  OP basis van bovenstaande is het evident dat uw werkelijke bandbreedte bij ADSL nooit precies vaststaat of zelf veel lager uitvalt.U ontvangt dan ook geen garanties van KPN over de bandbreedte en up-time van de ADSL verbinding.
  [einde]

  Slaat het ergens op? Klinkt toch wel verontrustend.
 • Dat verhaal klopt, maar zo verontrustend is het niet. In de praktijk merk je er niks van (althans, bij MxStream dan).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.