Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Outlook XP en formulieren

Anoniem
Douwe Struiksma
5 antwoorden
 • :lol:
  Ik maak met Windosw XP Prof gebruik van Office XP. Onderdeel daarvan is Outlook (XP dus).
  Onder het tabblad 'extra' kunnen formulieren (modellen) met diverse functies aangemaakt worden.
  Heb je een model ontworpen, dan kun je dit d.m.v. de functie 'publiceren' of 'publiceren als..' vastleggen. Dat lukt allemaal prima, maar nu wil ik het Outlook standaard-model (maken email-bericht) vervangen door mijn model en dat lukt -nog- niet.
  Nieuwe formulieren (modellen dus) kunnen o.a. worden opgeslagen in de map 'persoonlijke formulierenbibliotheek', maar het standaardmodel is opgeslagen onder 'standaard formulierenbibliotheek' en ik heb niet gevonden hoe daarin een eigen model kan worden opgeslagen ter vervanging van de standaard.
  Aansluitende vraag is hoe een éénmaal gemaakt en opgeslagen model weer kan worden verwijderd.

  Ben erg benieuwd naar reacties.
 • He, geinig, wist ik niet.

  Zal er even naar kijken, en waarschijnlijk een antwoord bedenken.
 • Uhm, ik stuur het 'nieuw ontworpen' formulier naar mezelf op de computer waar outlook als e-mail ontvanger dient, en leuk, het formulier is zichtbaar.

  Stuur ik het formulier nu naar mijn computer die outlook expresse gebruikt, dan is er niets meer van over.

  M.a.w. is het de moeite waard?
 • Het formulier geldt in de eerste plaats voor intern gebruik, d.w.z. om op een bepaalde wijze en volgorde informatie in te brengen.

  Het is inderdaad zo dat de buitenstaander (de geadreseerde) er niet veel van zal zien, maar voor de eigen logische volgorde van werken spreekt het wel aan. M.a.w. voor mij heeft het nut.

  En er is natuurlijk nog de uitdaging om het zo te maken dat de standaard vervangen wordt door een nieuwe standaard, namelijk het eigen model.
 • Oké dan.

  Ik heb gisteren de 'help' van outlook even geraadpleegd, en daar staat best veel info in, maar een antwoord op je specifiek vraag ben ik ook niet tegengekomen. :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord