Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Welk netwerkkaart voor ADSL

Anoniem
Valewijn
6 antwoorden
 • In het vierde kwartaal is MX-stream beschikbaar in mijn postcodegebied. Ik heb over ADSL diverse informatie verzameld. Daaruit vloeit voort dat ik voor mijn ISDN2-lijn een ethernetmodem wil aanschaffen.

  Mijn computer heeft nog geen netwerkkaart. Volgens www.mxstream.nl heb ik UTP RJ45 10/100 base-t netwerkkaart nodig, die instelbaar is op halfduplex. Het enige term dat ik niet ken is UTP. Wat betekent dit?

  Zowat in elke advertentie vind ik iets over netwerkkaarten. Is elk type netwerkkaart geschikt voor ADSL via ethernetmodem? En waar moet ik naar kijken of voor waken? Hoe kan ik bijvoorbeeld weten of een netwerkkaart instelbaar is op halfduplex, etc..? Wat dit betreft ben ik helaas een leek :-?

  Maar ik hoop op goede tips :D
 • Dat speelt geen enkele rol. Iedere UTP RJ45 10/100 base-t netwerkkaart is goed.
  UTP = Unshielded Twisted Pair; onafgeschermde netwerkkabel
 • [quote:73d2fb1ea8="Belg"]Dat speelt geen enkele rol.[/quote:73d2fb1ea8]

  Dat scheelt al een stuk bij het zoeken. Bedankt Belg.
 • [quote:b7040f3d28="Valewijn"]In het vierde kwartaal is MX-stream beschikbaar in mijn postcodegebied. Ik heb over ADSL diverse informatie verzameld. Daaruit vloeit voort dat ik voor mijn ISDN2-lijn een ethernetmodem wil aanschaffen.

  Maar ik hoop op goede tips :D[/quote:b7040f3d28]

  Bij mij zou het ook in het 4'e kwartaal moeten komen. Ik heb me er nog niet zo erg in verdiept, maar ik las dat je analoog en via ISDN kunt.
  Nu heb ik ISDN. Is het zinnig isdn er dan uit te laten gooien en terug te gaan naar analoog ?
  Analoog abbo is goedkoper. En met adsl blijf je wel telefonisch bereikbaar toch ?
  Alvast bedankt.
 • Ja klopt met adsl blijf je bereikbaar.
 • Let wel op dat je dit regelt voor je je ADSL aanvraagt. De ADSL modems voor analoog en ISDN zijn verschillend en als je dus later terug wilt, moet je een nieuw modem aanschaffen (a 250 euro of zoiets).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.