Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Eigen Webserver en NL-domeinen

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik heb een eigen webserver met een 100-tal domeinen. De .com-domeinen vraag ik zelf in de VS aan en verwijs ik door naar mijn eigen server. Je kan o.a. heel gemakkelijk "contact an whois Information" aanpassen.

  Vraag: Kan dit ook met NL-domeinen of is dat alleen mogelijk met first level domains?
 • Niet om het 1 of ander, maar een .NL is ook een first level domain. Ik zie hier namelijk niets achter :D
  De .NL domainen kan je hier in Nederland ook aanschaffen. Ook op internationale sites heb ik die mogelijkheid gezien.
  Ik zou zo zeggen probeer yahoo.com of een andere searchengine eens.
 • Het kan wel, maar je zult ze moeten registreren bij een Nederlandse provider, die aangesloten is bij de SIDN. Daarna kun je ze op elke willekeurige server hosten.
 • [quote:76467eacdc="sjouken"]Niet om het 1 of ander, maar een .NL is ook een first level domain. Ik zie hier namelijk niets achter[/quote:76467eacdc]Volgens mij zijn het wel degelijk "second level" domeinen, "first level" zijn niet land-specifieke domeinen (zoals .nl, .be etc).
 • [quote:cd6cbb6acf="Bill Gates"][quote:cd6cbb6acf="sjouken"]Niet om het 1 of ander, maar een .NL is ook een first level domain. Ik zie hier namelijk niets achter[/quote:cd6cbb6acf]Volgens mij zijn het wel degelijk "second level" domeinen, "first level" zijn niet land-specifieke domeinen (zoals .nl, .be etc).[/quote:cd6cbb6acf]

  Correct! :)
 • Je moet inderdaad lid zijn van de SIDN om dit soort Whois info te kunnen aanpassen, overigens kan het dan ook alleen wanneer de domeinen ook daadwerkelijk bij jou worden gehost (opzich best logisch natuurlijk).
 • Top level domain of TLD is wat er achter het laatste puntje van een domeinnaam staat. Maakt niet uit of het een land of algemeen is.

  http://www.isoc.org/dotorg/faq.shtml#9
 • inderdaad, dat valt me een beetje tegen van Bill en WebhostingTalk.nl

  Zie hier stukje uit de website van de SIDN:
  ———————-
  SIDN registreert alleen domeinnamen onder het top level .nl.
  ———————-
 • Oeps, ik dacht altijd dat first-level-domeinen door iedereen geregistreerd kon worden zoals .com / .net etc.

  Ik dacht dat ook dat bijv. een NL-domein een second level domein was omdat aan registratie van een NL-domein voorwaarden verbonden zijn.

  Hoe noem je het verschil dan tussen bijv een .com- en een nl-domein?

  Trouwens, klopt het dat over een tijdje het NL-domein ook wordt 'losgelaten' en dus door iedereen kan worden aangevraagd?
 • [quote:5c4a4a0483="paas"]
  Trouwens, klopt het dat over een tijdje het NL-domein ook wordt 'losgelaten' en dus door iedereen kan worden aangevraagd?[/quote:5c4a4a0483]

  Ja dat klopt, maar dat betekend niet dat dan iedereen ze zelf kan gaan aanvragen, alleen iedereen mag ze op zijn/haar naam registreren, nu is dat alleen voorbehouden aan bedrijven/instellingen met een KVK inschrijving (of ander erkend register).
  Voor het aanvragen van de domeinnamen moet je dan nogsteeds lid zijn van de SIDN.
 • Dan leren ze op dit moment toch heel wat anders.
  Of er moet iemand mij vertellen wat er achter die .NL staat (behalve dan een . (punt).
  Zo ver ik het eea begrepen heb is bijvoorbeeld microsoft.com, microsoft een second level domain en het .com een first level domain.
  Ik heb even wat gezocht en het volgende document gevonden: http://www.caslon.com.au/domainsprofile.htm

  Hierin staat het volgende:

  The part of the name furthest to the right is the top level domain (TLD), either an indication that the domain is generic (gTLD, with 3 letters) such as a dot-com or that it is part of a national space (ccTLD, with two letters)

  Dus als iemand mij naar een site kan leiden die verteld dat ik het fout heb, ben ik graag bereid om dat eens te leren. :lol:
 • Mbt het kunnen/mogen registreren van NL-domeinen zie:
  http://www.nic.nl/sidn/flat/Nieuws/Nieuwsitems/Reglementen_vastgesteld_.nl_binnenkort_open_voor_iedereen/index.html
 • [quote:fa7593bd18="Wisja"][quote:fa7593bd18="paas"]
  Trouwens, klopt het dat over een tijdje het NL-domein ook wordt 'losgelaten' en dus door iedereen kan worden aangevraagd?[/quote:fa7593bd18]

  Ja dat klopt, maar dat betekend niet dat dan iedereen ze zelf kan gaan aanvragen, alleen iedereen mag ze op zijn/haar naam registreren, nu is dat alleen voorbehouden aan bedrijven/instellingen met een KVK inschrijving (of ander erkend register).
  Voor het aanvragen van de domeinnamen moet je dan nogsteeds lid zijn van de SIDN.[/quote:fa7593bd18]

  Zoals ik al zei dus…..
 • Als jij gewoon een Nederlands KVK nummer hebt kun je gewoon NL domeinen reggen .. ik heb een weekje geleden mijn nieuwe NL domein bij http://www.widexs.nl laten reggen omdat je daar je eigen DNS kan instellen, DNS stel je dan gewoon juist in en klaar.

  Ik zit zelf bij een Duitse hosting provider en heb dus ongeveer de zelfde situatie als jouw … maar echt werkt gewoon goed dus gewoon nl reggen .. dns instellen zodat ie naar jouw server gaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.