Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Wat te doen met virusmail?

Anoniem
benstudent
5 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  ik gebruik Linux (hoewel dat er niet toe doet) en krijg vaak mailtjes met vage fragmenten tekst en steevast Windows-executables of .SCR bestanden als attachments. Die dus gelukkig geen schade aanrichten, maar ok.

  Bij de laatste 2 heb ik geklaagd op het adres dat in de Return-Path header staat, maar dat adres blijkt onbestelbaar (typisch dat beide mailtjes vanaf een MS Exchange server komen, terwijl hun userid daar dus niet bestaat. Hmm, hoe die server er dan bij komt die stuff weg te sturen….)

  Maar wat is nu eigenlijk de beste actie om te doen? Klagen bij postmaster@ het domein waarvandaan de mails komen? Het liefst maak ik een filtertje dat automatisch klaagt bij postmaster, abuse, etc. Maar voor ik dat doe dus even de vraag wat is de beste, meest Net-etiquette-conforme manier van handelen?

  groetjes,
 • Ik zou niets doen. De laatste paar wijdverspreide virussen (Klez, Yaha en Bugbear) vervalsen vaak de afzender, dus je hebt grote kans dat je de verkeerde te pakken hebt.
 • Ik delete ze altijd gewoon en denk: waarom bestaat Outlook nog?

  Klagen heeft toch geen zin meer tegenwoordig…
 • klagen heeft echt geen zin meer; weggooien en je schouders ophalen is het devies.

  t.
 • [quote:10241f13d2="BrigitteW"]Ik zou niets doen. De laatste paar wijdverspreide virussen (Klez, Yaha en Bugbear) vervalsen vaak de afzender, dus je hebt grote kans dat je de verkeerde te pakken hebt.[/quote:10241f13d2]Dat klopt, maar in Return-Path: kun je zien wie de werkelijke afzender is. Tenminste bij de Klez virussen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.