Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Girotel + ISDN

Anoniem
Maribex
18 antwoorden
 • Ik krijg geen verbinding als ik in wil bellen naar Girotel, met een ISDN modem. Het is een interne E-tech PCI ISDN modem. Internet-verbinding werkt zonder problemen.

  Girotel helpdesk gebeld en die zeiden dat het V120 protocol geinstalleerd moet zijn. Dat zou op de bijgeleverde e-tech cd moeten staan. Dat blijkt niet het geval. Ook na het downen van nieuwe drivers van e-tech.nu lukt het niet. Op internet kwam ik wel het een en ander tegen over een stukkie software van RVScom.nl . Maar dat is dokken en dat vind ik belachelijk voor drivers voor een net gekocht product… :mad:


  Weet iemand een oplossing?
 • Er is geen oplossing. Girotel werkt niet met ISDN je moet een analoog modem installeren voor girotel.
 • Girotel werkt wel met ISDN. Je moet alleen het een en ander veranderen in je modem-instellingen onder girotel. De helpdesk kan je wel helpen wat je moet veranderen.
 • Ben benieuwd.
 • ja maar bij die helpdesk hadden ze het dus over dat V120 protocol… En dat krijg ik dus niet gevonden :(
 • ik gebruik ook girotel onderwin-xp met isdn en werkt goed maar die v120 zit volgens in mijn rvs-com softwarepakket die zat toen bij de modem
 • hmmm :)


  Bij dit modem zitten ze niet :(

  is het een groot installatiebestand? Als het niet al te groot is (kleiner dan 5 mb zeg maar) zou je het dan willen mailen ( edleijten@mailandnews.com ) ??? :oops:
 • het rvscom programma is te groot om te mailen(11mb) en ik weet niet of dat toegestaan is omdat het ook gecodeeerd is maar misschien heb je hier http://home.wanadoo.nl/gerard.edens/isdn.htm wel wat aan suc6
 • nee ik wist ook niet of het mocht vandaar die :oops: :D


  Maar ik vind het wel belachelijk dat je een modem koopt en dat je vervolgens nog software/drivers erbij moet kopen voor bepaalde toepassingen…

  Ik zoek nog wel ff verder. Die pagina kende ik op zich wel (google doet wonderen ;) ), en bij het betreffende modem staat ook RVScom vermeld. :( Dus daar ga ik nog ff naar zoeken.
 • Als niets werkt kun je natuurlijk alsnog overgaan op de internetversie van Girotel. Dat werkt altijd en overal.
 • ……Of het mag, of het toegestaan is, wat bedoel je?

  Ik snap de terughoudenheid niet….
 • Hai,

  Ik heb een tijdje terug ook een hele poos lopen klieren met girotel, en nadat ze hun modems geupgraded hadden, kreeg ik helemaal geen verbinding meer. Dus ik ben overgestapt op de internet versie, en die werkt prefect. Zelfde funties, geen geklooi meer met dat inbellen. Het scheelt je ook nog eens kosten, helemaal als je kabel of adsl hebt. Ook met modem scheelt het geld, daar ze het bij de postbank vertikken om lokale inbelnummers te creeeren :-?
 • *bump


  heb ondertussen de software (RVS COM Lite) op de kop kunnen tikken. Maar ik krijg het niet aan de praat. De software herkent de modem niet…


  Een andere manier om dit werkend te krijgen is om een standaard 33k6 modem te installeren in windows en deze 1 van de ISDN poorten te laten gebruiken.

  Dat lukt ook niet. Het ISDN modem staat namelijk niet bij Modems in de hardwarelijst maar bij Netwerkadapters… Overigens doet 'ie het prima. Maar ik denk dat RVS COM de modem daarom niet herkent, en het trucje met de 33k6 modem ook niet werkt.


  Iemand nog een suggestie?
 • niemand?
 • Neen helaas. Ik heb ook een tijd lopen klooien om via ISDN te girotellen. De enige mogelijkheid is volgens mij via RVS-COM. Toen ik mijn computer kocht, heb ik bij het ISDN-modem gekozen voor de OEM versie gekozen. Achteraf stom, want bij de retail versie zit wel RVS-COM.
  Gelukkig heb ik nog een analoog modem, dat ik nu alleen nog gebruik voor girotel.
  Vind e.e.a. overigens zeer zwak van de Postbank dat ze te beroerd zijn om een ISDN-verbinding goed te ondersteunen, dat wil zeggen dat ze daarvoor zelf de programmatuur zouden moeten leveren :evil:
 • De driver voor die e-tech is dat een capi driver?
  Zo ja, dan is er hoop:

  Lees meer:
  http://www.isdn-benelux.com/support/rvsbank.htm
  http://www.rvscom.nl/rvs-nl/support/telebank.htm

  De truuk is dus dat je je modem dmv ea init strings "emuleert" naar een analoog 2400 baud modem (jaja, het oude bbs gevoel komt weer boven).
  Dan moet je een heel eind kunnen komen.

  Het v120 protocol zit toch "ingebakken" in je modem? geef eens de init string AT\N4 mee; daarmee kies je v120.

  t.
 • De postbank is erg slecht in zijn voorlichting, de helpdesk van een abominabel niveau, maar goed. Suggesties die hier gewekt worden om over te stappen naar Girotel Online zijn natuurlijk geen oplossing.

  De oplossing die ik gevonden heb voor een Eicon isdn kaart is op de Eicon website.

  http://www.eicon.com/support/helpweb/Diva/girotel.htm

  Zij noemen Girotel zelfs apart op hun support pagina. Het heeft inderdaad met v120 te maken. Probeer gewoon je isdn kaart met eicon drivers te installeren, vaak kan dat zonder problemen. Dan kun je vanzelf de v120 selecteren in girotel.
 • [quote:9b732847b0]maar goed. Suggesties die hier gewekt worden om over te stappen naar Girotel Online zijn natuurlijk geen oplossing[/quote:9b732847b0]

  Dat vind ik een beetje onzin, Girotel Online vind ik tenopzichte van het 'normale' girotel programma een hele verbetering, het bevat alle conventionele opties die het gewone programma ook heeft, en het voordeel is (zoals al genoemd) dat je tegen lokaal tarief kunt telebankieren. Als je adsl/kabel hebt, kan je helemaal voor nop telebankieren. Het enige nadeel zou zijn dat je je afschriften niet allemaal kan bewaren, maar deze kan je downloaden naar je pc.

  Overstappen naar Girotel Online valt zeker onder de noemer oplossing en is een stuk simpeler dan te gaan klooien met je drivers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.