Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Waar staan mijn e-mail berichten?

Anoniem
domein
10 antwoorden
 • Misschien vinden jullie het wel een heel domme vraag, mar ik stel hem toch maar.

  Onlangs heb ik grote problemen gehad met het opstarten van mijn pc. Ik heb toen alles op mijn c-schijf eerst gekopieerd naar een andere schijf en vervolgens C geformatteerd, windows er opnieuw op (ME) en alles weer opnieuw geïnstalleerd. Outlook was toen geheel leeg. Mijn adresboek heb ik weer geïmporteerd, maar nu zou ik ook graag mijn oude berichten weer terugzetten. Maar ik heb geen idee welke extensie ze hebben. Ik heb gezocht op *. pst en *.ost, maar dat leverde geen resultaat op.

  Wie kan mij vertellen hoe het wel moet?

  Alvast hartstikke bedankt.
 • Toch dien je een .pst bestand te hebben, ik geloof dat hij standaard outlook.pst heet, het kan natuurlijk zijn dat je verborgen bestanden niet zichtbaar zijn, hij zal ze dan tijdens een zoekactie niet laten zien. Ga vanuit een folder naar extra, mapopties, weergave en geef daar aan dat verborgen bestanden zichtbaar moeten zijn, vervolgens nogmaals zoeken op *.pst.
 • was het niet *.dbx ?

  t.
 • Volgens mij is .dbx een OE extensie, ben er niet zeker van.
 • In outlook moet je zoeken op outlook.pst. Het is zoals Venzent al aangeeft een verborgen bestand.
  Marc
 • Volgens mij moet je gewoon zoeken op de cd via start/zoeken/bestanden en mappen naar Verzonden. Het staat ergens onder identities. Dan komt vanzelf de map met verzonden post tevoorschijn, een mbx-bestand. In dezelfde directory staat ook de ontvangen post. Meestal staan er nog twee bestanden bij die bijna dezelfde naam dragen en die er ook bijhoren. Als je die bestanden in dezelfde directory op je harde schijf zet, kun je ze daar ook weer vinden. Geef je ze eerst een andere naam, bijv. met een 2 o.i.d. er achter, dan worden je huidige mappen niet overschreven. Je kunt best meer mappen met verzonden of ontvangen post hebben. Haal wel eerst het read only weg, anders weet je computer er geen weg mee. Je moet dat dus doen via een voor dat doel gemaakte directory. Ik noem die altijd aambeeld, dan weet je ook dat dat een soort knoeidirectory is. Gerda
 • Dat zijn dus OE bestanden, de vrager heeft het over outlook, deze zet alles in je Personal Folders, oftwel een .pst bestand.
 • Er staat niet bij welke Outlook er gebruikt wordt.

  Outlook express gebruikt dbx-bestanden en de 'echte' outlook, dus bijv. outlook 2000, gebruikt pst-bestanden (outlook.pst en archive.pst).
 • Hallo, ik heb een aansluitende vraag.
  Ik heb Outlook Express 6 en XP, ik kan de file in XP niet vinden is dat ook een dbx file?
  En hoe kan je een backup maken van de gehele inhoud van Outlook (5) zodat ik die kan implanteren in Outlook 6 maar dan op een andere (nieuwe) computer?

  Groet, Ben.
 • http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q270670

  http://insideoe.tomsterdam.com/

  http://www.outlook-express-backup.com/

  Misschien kan je daar wat vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.