Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Inbelverbinding neemt regelmatig zelf een korte pauze

Anoniem
Archer
8 antwoorden
 • Vreemd probleempje met mijn inbelverbinding (via 56k): Regelmatig lijkt het alsof de verbinding ineens compleet stilvalt. Dit gebeurt om de paar minuten en duurt dan zo'n seconde of 15-20. Hierna loopt alles gewoon weer op de normale snelheid maar na een paar minuten doet hij het weer. Ik vermoed dat het in de computer zelf zit aangezien ik ook wel eens heb dat ik mijn mail ga ophalen, op de knop druk maar dan deze 15 seconden moet wachten voordat mijn inbelverbinding iets gaat doen. In de tussentijd lopen andere programma's op de computer wel gewoon door, maar alles dat via de internet verbinding loopt staat helemaal stil.

  Ik heb dit op alletwee mijn computers: Toshiba laptop met W98SE, IE5.5 en normale windows inbelsoftware, en een PII 200mhz met dezelfde software (alleen NL versie i.p.v. EN). Ik bel in bij Planet, maar soms ook bij zonnet en het gebeurt op allebei de verbindingen.

  Iemand enig idee wat er fout gaat?
 • Het kan wel eens voorkomen dat de tcp/ip stack vastloopt; je kan die van winME gebruiken. Meestal loopt dan je hele PC vast.
  Kan het niet zijn dat je anti-virus prog iets scant op dat moment?

  t.
 • Tja, dat zou kunnen hoewel ik het zeer onwaarschijnlijk vindt. Ik draai Norton Internet Security 2002 met grotendeels standaardinstellingen. Maar er is meestal op de 'pauze' momenten weinig tot geen harddisk activiteit te bespeuren, iets dat bij Norton toch altijd wel aanwezig is (zeker op computers van deze leeftijd!).

  Kan je iets meer uitleggen over je TCP/IP stack theorie?
 • De tcp/ip stack van w98se kan wel eens vastlopen en daardoor is er geen dataverkeer meer mogelijk. Meestal betekend dit opnieuw opstarten.
  Maar ik denk eerder aan een anti virus programma oid.

  Zodra er gechecked wordt, kan het zijn dat ook de A: drive bekeken wordt; de pc gaat dan over in "real-modus" en alles stopt even om de a drive te bekijken… Na een seconde of 5 is dat weer over…

  Maar kan je misschien is meer info geven over welke progs er op de achtergrond draaien? Wellicht heb je een worm of trojan opgelopen..

  t.
 • Dan is het waarschijnlijk geen vastloper in de Tcp/ip stack, aangezien herstarten nooit nodig is. Het scenario is:
  - klik op een link (met openstaande verbinding)
  - er gebeurt niets (geen knipperende computertjes in de system tray, ze blijven doodstil)
  - na een x aantal seconden (10-15) beginnen ze ineens wel te knipperen (vaak krijg ik dan ook pas het 'klik' geluidje uit mijn speakers van een geselecteerde link).
  - en dan laad de pagina gewoon alsof er niets gebeurd is. Tot het enkele minuten later weer gebeurd.

  Trojan of Worm betwijfel ik aangezien mijn computer sinds de laatste format c: niet meer zonder Norton firewall/antivirus gedraaid heeft (altijd geupdate en regelmatig gescand).

  Wat ik allemaal draai…. goeie vraag. In mijn system tray:
  - Norton Internet Security 2002 en AntiVirus
  - HP Device Detection software van mijn HP 318 camera
  - POW! Popup killer (van http://www.analogx.com)
  - MSN 5.0
  - PCMCIA status
 • En het vervolg….

  In mijn takenlijst (ctrl-alt-del) staat nog veel meer, maar tot zover ik weet hoort dat er ook allemaal te zijn.

  Mijn A: schijf verdenk ik niet zo snel aangezien die niet aan mijn laptop hangt meestal. In deze Toshiba is deze uitwisselbaar met de CD of kan je hem in een losse unit aan de computer koppelen, maar meestal zit ie er niet aan. De computer 'weet' ook dat ie er niet is dus lijkt het mij sterk dat hij een programma er toch naar laat zoeken.

  Afijn, het blijft een puzzeltje…… Thanks for the help!
 • Dan gok ik dat je pc op dat moment even te zwaar belast wordt.

  Kijk eens of je norton uit kan zetten en ook wat andere progjes in je systray kan uitzetten. Klik dan eens op een paar links… :)

  t.
 • kan de andere kant (je provider) het gewoon niet ff te druk hebben ofzo.
  ik heb bij 1 inbel verbinding regelmatig dat hij gewoon stopt, verbreek ik de verbinding en ga verder met een ander account gaat het weer een tijdje goed totdat die automatisch de verbindingverbreekt om een of andere reden. En zo blijf je lekker bezig ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.