Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Wie weet hier een programma om te...bellen

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Aangezien mijn broer een paar maand naar Amerika gaat, zou ik hem graag af en toe willen bellen. Nu heb ik gehoord dat dat ook via je modem kan. Weet iemand een programma waarmee ik dat kan doen? (telefoonkiezer is er volgens mij niet meer onder XP)
 • Je kunt o.a. gesprekken voeren mbv MSN.
 • Een heel leuk voice over ip (maw Bellen over het internet) progje is picophone (even zoeken meet google :-) )
  MSN en ICQ phone werken niet als je routers met NAT hebt en zijn nogal lomp groot (Mb's)
  Picophone is een slechts 51 Kb .exe filetje waarmee je mbv soundcard en dus koptelefoon + microfoon via internet met iemand anders kunt bellen. Je moet wel zijn IP-adres weten..
 • Daar had ik ook een vraag over. Maar je gaat natuurlijk eerst zoeken of het onderwerp al besproken is.
  Ik heb breedbandinternet en ik wil gewoon bellen via mijn computer. Scheelt toch altijd in de beltikken…nietwaar?

  Kan dat? Hoe moet dat dan? En wat heb je ervoor nodig?

  Ik kan me niet voorstellen dat ik dan telkens een IP adres van iemand nodig heb, die misschien niet eens een computer heeft…

  Groeten,
  Myra
 • [quote:dbe989745f]Daar had ik ook een vraag over. Maar je gaat natuurlijk eerst zoeken of het onderwerp al besproken is.
  Ik heb breedbandinternet en ik wil gewoon bellen via mijn computer. Scheelt toch altijd in de beltikken…nietwaar?
  [/quote:dbe989745f]

  @Myra

  wat jij bedoeld is bellen vanaf een pc, via het internet naar een gewonen 'PTT' telefoon.
  Dat is zover ik weet nergens mogelijk. Er bestaan wel IP-to-voice gateways, maar ik weet niet of die (tegen betaling) ergens op het internet beschikbaar zijn. Ik denk het eerlijk gezegd niet, want diegene die jouw IP verkeer om moet zetten in 'voice(PTT)' verkeer moet de tikken betalen…

  Ilja
 • Dan wordt het dus een ander verhaal. Lang geleden heb ik het wel eens geprobeerd met een extern modem met zo'n microfoontje waarbij het geluid via de boxen versterkt werd. Dat klonk toen erg zwak en bovendien vervormd.
  Maar ik neem aan dat het nu niet meer werkt omdat breedband via de kabel werkt (je bent immers nu telefonisch bereikbaar) Klopt dat??

  Kun je dus nu alleen nog maar "chatten" dan, via MSN? Wat is dat verhaal dan over een IP-adres? Kun je dan wel "bellen"?
 • Als ik het dus goed begrijp, kun je niet via de computer naar een vast/mobiel nummer bellen. Alleen maar naar een computer. Jammer
 • [quote:855706a5ef]Als ik het dus goed begrijp, kun je niet via de computer naar een vast/mobiel nummer bellen. Alleen maar naar een computer. Jammer[/quote:855706a5ef]

  Ik heb niet gezegd dat het niet kan.

  Er zijn verschillende mogelijkheden.

  Via je geluidskaart en een isdn/analoog modem, maar dan betaal je nog steeds de tikken dus kun je net zo goed de telefoon gebruiken :cry:

  Gratis van een computer (via het internet bv adsl/kabel) naar een vaste telefoonlijn bellen wordt volgens mij nergens aangeboden.
  Het kan namelijk wel, er zijn bedrijven die een IPtoVoice gateway hebben, dat betekend dat je eerst via een internet verbinding naar gateway gaat en die gaat vervolgens 'echt' bellen over de vaste telefoonlijn. (Komt voor bij grote internationale bedrijven en thuiswerkers),
  Maar dat betekend nog steeds dat iemand de tikken moet betalen…

  Maar als je allebei via adsl/kabel internet kun je wel via het internet 'bellen' (Myra noemt dat 'chatten') je hebt dan het ip adres van de ander nodig (zie het maar als 'telefoonnummer') en dan kun je via je geluidskaart + headsetje met elkaar praten.

  Ilja
 • Het is bij mijn weten wel mogelijk om via je computer naar een telefoon te bellen. Er zijn gratis services geweest, maar voorzover ik weet, moet je daarvoor nu betalen. Net2phone is er eentje. Ik meen dat je daar weer wel gratis mee van computer naar computer kon 'bellen'. Maar dat kan via MSN of ICQ ook wel.

  http://web.net2phone.com/home_intaen.asp

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord