Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Weet iemand hoe ADSL qua kabel aansluiting werkt ?

Anoniem
teacher
6 antwoorden
 • Twisted pair wat voor kwaliteit ? en alle draden aangesloten, of net als bij telefoon / modem slechts 2 van de 4 nodig ?
 • Vanaf je modem gebruik je Unshielded Twisted Pair kabel Cat. 5 of hoger. Hiervan worden 4 draden gebruikt.
  Van de splitter tot je modem gebruik je 4 aderig telefoonkabel.
  Ik heb nooit geprobeerd om met maar 2 draden te werken.
 • Maar dat laatste kan dus wel; ik gebruik zelf idd maar 2 draden. (de middelste 2).

  t.
 • Dat betekent dus dat ik deze bedrading zowel voor ADSL, als voor m'n modem kan gebruiken (heel af en toe gebruik ik m'n modem nog voor wat girotel zaken)
 • Normaalgesproken zit er voor je ADSL-modem een splitter(frequentiefilter), die ervoor zorgt dat het 'gewone' telefoonsignaal en het ADSL-signaal wordt gescheiden. Dit om de kwaliteit van het spraaksignaal op peil te houden. Wanneer je de lijn niet gebruikt voor spraak is een splitter niet echt nodig.
  Wanneer je je ADSL lijntje (van na de splitter) gebruikt voor je modem weet ik niet wat er gebeurt. Je kan natuurlijk wel even de boel ompluggen bij de splitter wanneer je in incidentele gevallen je modem gaat gebruiken misschien.

  Succes.
 • Dank je voor de suggestie, echter dat is niet wat ik wil:
  Ik deel m'n lijntje (met vier draden) in tweeen: 2 voor het modem en 2 voor het adsl modem (aan beide kanten) ==> Nu kan ik dus 1 fysieke kabel gebruiken voor 2 doeleinden: ADSL en Modem, want dat is mijn probleem: Ik heb (onder mijn vloer) slechts 1 twisted pair kabel lopen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.