Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Blokkeren msn en yahoo messenger

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Wie kan mij advies geven over het blocken van msn en yahoo messenger.
  Ik moet deze blokkering op mijn zaak invoeren (gebruik windows xp), maar het de-installeren heeft geen zin aangezien de software toch weer op de PC wordt geinstalleerd. Ik heb weinig know how van computers en het programmeren, echter dit is wellicht de enige manier om efficient gebruik te kunnen maken van internet. Wellicht dat het IP adres of de poort van deze services geblokkeerd kunnen worden zodat aanmelding niet mogelijk is, maar hoe?
 • Een oplossing zou kunnen zijn:

  installeer een firewall en blokkeer de betreffende programma's / poorten
  Bij de meeste (betere) firewalls zit ook een optie om de toegang tot de firewall te beveiligen met een wachtwoord.
 • over hoeveel PC's praten we, is er een proxyserver of router aanwezig en zoja is dat een NT server of een dedicated stukje hardware ?
 • het progje xp antispy zegt dattie msn messenger geheel de-installeerd, of dat zo is weet ik niet. Maar ik heb het aan staan en ik heb totaal geen last meer van messenger dus het zal zowieso wel helpen.

  Ik zie echter wel meer in de oplossing om het via je firewall of router te doen.
  Weet je zeker tenminste dat ALS ze het opnieuw installeren/aanzetten, het progje niet het net op komt.
 • MSN blokkeren gaat een beetje lastig aangezien deze gebruik maakt van poort 80. Als je deze dicht gaat zetten kan er dus niet meer gebrowsed worden op internet. Een dure, maar wel effectieve oplossing is het installeren van ISA-server. Deze kan namelijk wel MSN blokkeren (ISA en MSN zijn allebij van Microsoft he? ).
 • [quote:365e2c7a54="Leo S"]MSN blokkeren gaat een beetje lastig aangezien deze gebruik maakt van poort 80. [/quote:365e2c7a54]

  hmzz… poort 80 is http.

  messenger gebruikt voor de verbinding TCP poort 1863.
  Zet die dicht. Als het op de zaak is en om meerdere computers heb je vast wel een router die je dicht kan zetten.

  t.
 • MSN Messenger gebruikt inderdaad in eerste instantie poort 1863. Zet deze maar eens dicht en je zult zien dat MSN Messenger (versie 5) toch nog een verbinding kan maken. Heel irritant.

  Ik heb dit probleem voornamelijk bij klanten die een firewall op basis van Linux gebruiken. Hier staan namelijk alleen de poorten 80 en 443 open voor de gebruikers en nog kunnen ze MSN-en.
 • [quote:6e8a58977e="Leo S"]MSN Messenger gebruikt inderdaad in eerste instantie poort 1863. Zet deze maar eens dicht en je zult zien dat MSN Messenger (versie 5) toch nog een verbinding kan maken. Heel irritant.

  Ik heb dit probleem voornamelijk bij klanten die een firewall op basis van Linux gebruiken. Hier staan namelijk alleen de poorten 80 en 443 open voor de gebruikers en nog kunnen ze MSN-en.[/quote:6e8a58977e]

  klopt (in de zin van heb ikook van gehoord)

  block messenger.hotmail.com / poort 1863 / het ip van messenger.hotmail.com

  of log de connectie naar die dingen,
  en spreek de genen die er op in hebben gelogd op aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.