Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

EMAIL MET BIJLAGE

Anoniem
35120657
7 antwoorden
 • Geachte lezer,


  Als ik een bijlage wil versturen krijg ik deze melding

 • hoe groot is de bijlage?

  Alles boven de 300k kan lastig worden.

  t.
 • [quote:d4f915200b="teacher"]hoe groot is de bijlage?

  Alles boven de 300k kan lastig worden.

  t.[/quote:d4f915200b]

  Ja de bijlage is 1 Mb maar wat is de funktie van zo'n melding.
 • Laat je je emails eerst scannen voordat ze verzonden worden? Ik heb hetzelfde probleem gehad toen ik eerst uitgaande mails liet controleren door Norton. Bij grotere bestanden kreeg ik dan ook een foutmelding.
 • [quote:6cd3f9e3ba="a.roijmans"]Ja de bijlage is 1 Mb maar wat is de funktie van zo'n melding.[/quote:6cd3f9e3ba] De melding betekend dat je mail programma al 60 seconden geen reactie meer gehad heeft van de mailserver die jou mailtje moet gaan verzenden.

  De manier zoals jij je mailtjes verstuurd, werkt namelijk via een centrale mail server; je maakt het mailtje in je mail programma, en stuurt het vervolgens naar een centrale server (Simple Mail Transfer Protocol of SMTP-server) die het voor jou naar alle geaddressseerden verstuurd.

  Meestal betekend zo'n melding dat de verbinding met een SMTP server verbroken is. Dat ie nu gemeldt wordt kan idd samenhangen met het relatief grote bestand dat je probeert te versturen. Je mailprogramma vind het kennelijk te lang duren voordat ie een ontvangst bevestiging van de SMTP server krijgt. Het kan daarnaast ook nog zijn, dat de SMTP server de verbinding verbreekt omdat die juist vindt dat het te lang duurt.
 • [quote:4ad80cae9b="teacher"]hoe groot is de bijlage?

  Alles boven de 300k kan lastig worden.

  t.[/quote:4ad80cae9b]

  Kun je aangeven waarom?

  Ik heb namelijk eenzelfde probleem met HCCnet.
  Virusscanner (norton) heb ik inderdaad al uitstaan bij het versturen van mail. Groote van mijn bijlage 816Kb.
 • het gaat er meer om dat je langer dan een minuut duurt over het versturen… de server "wacht" dan totdat het binnen is.

  Duurt het te lang geeft de server een time out. Je kan proberen om op "doorgaan" te klikken en wellicht dat het dan lukt.

  Een andere optie is het bestand op te delen in stukken (via winzip oid)….

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.