Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Delen van Outlook Expres bestanden

Anoniem
Yoyo
3 antwoorden
 • Ik heb twee PC's (Win98se) via een router verbonden met elkaar en internet. Dit werkt probleemloos.

  Nu wil ik mijn email (outlook expres 6.0) op beide PC's kunnen lezen. Niet gelijktijdig! De desbetreffende emailbestanden staan momenteel op de 1e PC op de D-schijf in de map email. Als ik op de 2e PC probeer als archiefmap deze map op de 1e PC te kiezen is de optie OK niet actief. Deze map direct naar een stationsletter koppelen helpt ook niet. Ik heb wel toegang tot deze bestanden via andere programma's. Ten overvloede dus: alles is volledig gedeeld zonder wachtwoord.

  Als ik PC 1 boot via XP is D:\email gewoon benaderbaar alleen via het netwerk vanaf PC 2 lukt het dus niet.

  Roept u maar!!!!!!!
 • Waarschijnlijk kun je niet twee PC's toewijzen aan een bestand.
  Een oplossing is mogelijk om de mail wat langer op de server te laten staan, (bijv je max tijd dat je een PC niet gebruikt) door middel van:
  Extra>Accounts > Eigenschappen > geavanceerd en dan de tijd instellen.

  Succes.
 • Bedankt voor beide reacties…

  Het gaat me niet alleen om de nog op te halen berichten maar ook om de reeds eerder ontvangen en verzonden berichten (±900Mb).

  Wellicht wordt er tijdens het opstarten in het register ergens een waarde gezet waardoor de map niet toegankelijk is voor OE op een ander systeem. Ik kan me echter voorstellen dat dit ook kan gebeuren op het moment dat je het OE gaat opstarten in plaats van vooraf.

  Hoe zit het als ik met profielen werk in een netwerk omgeving? Dan mket ik mijn email toch ook op verschillende plaatsen kunnen lezen?

  Op PC1 maak ik geen gebruik van Profielen, op PC2 wel echter ik ben ingelogd onder dezelfde gebruikersnaam als op PC1. Dit mag het probleem dus niet zijn, of juist wel…….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.