Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Ongevraagde mail bouncen

Anoniem
LibraOne
9 antwoorden
 • Hallo, ik gebruik zelf al een hele tijd mailwasher om SPAM te bouncen en ik heb zelf de indruk dat het wat minder geworden is.
  Mijn broer kreeg ook zeer veel spam in zijn postvak en daarom hebben we 2 maanden geleden ook bij hem mailwasher geinstalleerd en alles wat ongevraagd binnenkwam gebounced.

  toch hebben we de indruk dat de hoeveelheid spam bij hem niet afneemt :-?
  Mijn vraag is: Wat zijn jullie ervaringen met het bouncen van spam met behulp van mailwasher?

  vr.gr.smeenk :wink:
 • spam gaat nooit meer helemaal weg, net als een koortslip :)

  Ik gebruik de spamfiltering van xs4all en mailwasher; er kruipen 1 á 2 berichtjes per da doorheen na een maand of 4. Dit is al een stuk minder dan de 20 - 25 loze berichtjes per dag.

  t.
 • Is het ook zo, dat soms de afzender niet te bouncen is? mailwasher geeft af en toe een dergelijke melding, het mailtje wordt wel gedelete.

  vr.gr.smeenk :wink:
 • Vaak wordt er gebounced naar een afzenderadres dat niet meer bestaat of nooit bestaan heeft (vervalsing). Alle spam die ik ontvang heeft geen geldig verzendadres. Dat is hoogstwaarschijnlijk de reden waarom de hoeveelheid spam niet afneemt.

  Daarom ben ik gestopt met bouncen, het heeft geen zin en genereert vaak nog meer mailverkeer waar niemand op zit te wachten. Bij mij worden dat soort berichten gewoon gedropt zonder bouncebericht. Daar wordt mijn mailserver een stuk rustiger van.
 • [quote:35014c1560="LibraOne"]Vaak wordt er gebounced naar een afzenderadres dat niet meer bestaat of nooit bestaan heeft (vervalsing). Alle spam die ik ontvang heeft geen geldig verzendadres. Dat is hoogstwaarschijnlijk de reden waarom de hoeveelheid spam niet afneemt.

  Daarom ben ik gestopt met bouncen, het heeft geen zin en genereert vaak nog meer mailverkeer waar niemand op zit te wachten. Bij mij worden dat soort berichten gewoon gedropt zonder bouncebericht. Daar wordt mijn mailserver een stuk rustiger van.[/quote:35014c1560]Ik had zelf ook al de indruk dat dat de reden was van het niet afnemen van de hoeveelheid spam. :-?
  Maar als ik alleen maar delete dan weten ze zeker dat mijn e-mailadres geldig is en zullen ze me zeker niet verwijderen.
  Daarnaast staat in die berichtjes vaak een link om je af te melden, maar dan kom je op hun website(s) terecht en dat ben ik al helemaal niet van plan :evil:

  vr.gr.smeenk :wink:
 • [quote:17002da939="smeenk"]Ik had zelf ook al de indruk dat dat de reden was van het niet afnemen van de hoeveelheid spam. :-?
  Maar als ik alleen maar delete dan weten ze zeker dat mijn e-mailadres geldig is en zullen ze me zeker niet verwijderen.[/quote:17002da939]

  Dat klopt niet wat je zegt. Ze weten namelijk uberhaupt niet of jouw adres echt bestaat of niet. Juist omdat ze geen geldig afzend of reply adres gebruiken om een bouncebericht te ontvangen kunnen ze dat nooit controleren. Die adressen worden gewoon in bulk gekocht van mensen die ze 'geharvest' hebben van sites of nieuwsgroepen of doorverkocht door een website waar je ooit eens geregistreerd bent. Veel adressen in die bulk zijn bestaande, maar een heleboel ook niet. Er worden gewoon zoveel mensen ineens gespamd dat ze de gok wel nemen dat er een paar ongeldige tussen zitten of anders kan het ze helemaal niet schelen.

  [quote:17002da939]Daarnaast staat in die berichtjes vaak een link om je af te melden, maar dan kom je op hun website(s) terecht en dat ben ik al helemaal niet van plan :evil: [/quote:17002da939]

  Dat is inderdaad niet aan te raden. Dat is namelijk een van de weinig mogelijkheden voor een spammer om te bepalen of je adres klopt. Vaak resulteert dit in nog meer spam.

  Ik heb vroeger nog wel eens a.d.h.v. zelf de e-mail uitpluizen spammers weten op te sporen. Ik ben ermee gestopt omdat het teveel werk was. Maar als je het leuk vind kan je Spamcop (zie Google) gebruiken om spam te rapporteren. Dan wordt er geklaagd bij de ISP die de spammer host en soms moet die dan verkassen. Dat is AFAIK de enige manier om ze terug te pakken.

  Succes.
 • Mijn ervaring met het replyen op de adressen om je te verwijderen uit hun database is dat dit wel werkt… Maar helaas sta je op zo'n CD die je voor $90 kan kopen en even later krijg je ze weer binnen, dus na enkele weken sta je weer vrolijk in hun lijst en kan je weer van voren af aan beginnen.
  Dus dat was eens maar nooit weer :evil:
 • Met alle respect, maar er is geen one single database waaruit je je kan verwijderen. Die cd's die je noemt worden door zoveel mensen gebruikt dat zelfs al zou een iemand je verwijderen, dan heb je nog een dozijn of meer anderen die vrolijk spam sturen.

  Persoonlijk vind ik dat als je denkt dat je via een website kan 'unsubscriben' jezelf een rad voor de ogen draait.
 • Mag ik eigenlijk uit al het voorgaande concluderen dat de strijd tegen spam eigenlijk al verloren is op het moment dat je veel van deze berichten krijgt en je dus beter kan zorgen dat je een nieuw e-mailadres krijgt en je dan gaan richten op het voorkomen dat dit nieuwe e-mailadres in handen van de spammers valt :roll:

  vr.gr.smeenk :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord