Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Bestanden Verzenden MSN

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik kan geen bestanden verzenden via msn. Hoe en waarom weet ik niet.

  Ik zit op internet via een ADSL router en die is verbonden met een 8-poorts Switch. Ik heb op deze computer ook geen XP firewall aanstaan, en verder ook geen andere firewall.

  Weet zo ook niet of er een firewall in mijn switch en/of adsl router zit.

  Nu we het toch over firewall hebben, is het wel verstandig om er te installeren? En hoe kan ik testen of ik er eentje in mijn switch /router heb?
 • Je moet een bepaalde poort openzetten om bestanden te kunnen verzenden met msn, je moet maar even in de Help kijken van MSN.

  Ik weet niet hoe je kan checken of je router een firewall heeft lopen.
 • [quote:be691c6a8b="nook"]
  Ik weet niet hoe je kan checken of je router een firewall heeft lopen.[/quote:be691c6a8b]

  De meeste routers zijn voorzien van een firewall.
  Om deze firewall te kunnen configuren moet je het ip-adres van de router hebben. Kijk hiervoor even in de handleiding. Dit IP-adres moet je intikken in je browser vervolgens kom je dan in configuratischerm van je router.
 • En deze poorten zou je open moeten zetten:
  TCP incoming/outgoing 6891-6900 (File Transfer)
 • aanvulling: de ontvanger moet z'n poorten ook openzetten (firewall ff uitzetten)
 • Dit hele "probleem" ligt bij MSN.
  Een bestand verzenden naar familie 1 straat verderop gaat niet, maar wel bv naar Egypte.
  En dan heb ik hier alles uit (behalve mijn kleding) en dan nog werkt het niet.
  En het gekke is:
  Naar een andere kennis een bestand verzenden ook hier in de buurt gaat wel, maar hij kan niet naar mij verzenden, maar weer wel naar andere.

  Volgens MSN ligt het aan de provider, maar volgens Chello ligt het aan MSN.
  Nou, zeg het maar.
 • sorry, was al een aparte topic begonnen zonder goed te kijken. ik zit met hetzelfde probleem. als ik het ip nr van de router intik, kan ik deze configureren. maar hoe kan ik hierin nu een poort open zetten. ik zie wel het volgende bij -special internet applications-details dialpad- outgoing en incomming staan met een portrange. moet dat hierin?????

  als ik overigens in deze conf enable DMZ aanzet, kan ik wel bestanden verzenden, maar volgens mij staat dan alles wagenwijd open voor duistere figuren. das niet handig :lol:

  wie kan mij verder helpen????
 • ik zou gewoon allebei een irc progje als mirc (900kb) downloaden.

  zorgen dat je allebei op de server van chatcity zit ( www.chatcity.nl )

  en maak zelf een kanaal;tje aan. hoeft nie eens

  dan kun je versturen wat je wilt, met resume functie en het is geheel legaal.

  en de uitleg ervoor staat ook nog eens perfect uitgewerkt op de site van chatcity.nl aan de linkerkant bij het tabje uitleg…

  Maaar jah tis geen msn he :wink:
 • bedankt voor het meedenken, maar idd, het is geen msn, via welke de meeste van mijn contacten lopen. het moet toch op de een of andere manier mogelijk zijn bestanden te verzenden?????
 • [quote:cb67867cd0="bmw"]bedankt voor het meedenken, maar idd, het is geen msn, via welke de meeste van mijn contacten lopen. het moet toch op de een of andere manier mogelijk zijn bestanden te verzenden?????[/quote:cb67867cd0]

  Toch nog even een aanvulling. Ik heb het idee gekregen dat msn bij mij het ip adres van de computer meestuurt, als je rechtstreeks met ADSL/Kabel verbonden met het Internet dan gaat alles goed, maar zodra je achter een router,swtich,hub etc zit dan heb een lokaal IP adres (bv 192.168.0.x of 10.0.0.x) MSN zal dan het LOKALE ip adres sturen naar jouw MSN Buddy welke iets van jouw computer gaat " downloaden ", en het ip adres 10.0.0.x kent een MSN aan de andere kant van de wereld niet.

  Hoe kom ik hier nu bij….wel… Ik heb het thuis eens geprobeert, we hadden 2 pc's zodra ik 2x bij MSN was aangemeld (wel natuurlijk met verschillende inlog namen) kon ik "intern" wel downloaden maar iemand die niet in mijn netwerk zat, dus bijvoorbeeld in Egypte, kon mijn computer(s) niet bereiken.
 • ok, zou kunnen, maar hoe los ik het nu op. op andere forums hebben we moderators die vaak met nuttige tips komen, maar dat ontberen we hier een beetje, vind ik. jammer hoor :( .
 • [quote:1a75e29258="bmw"]ok, zou kunnen, maar hoe los ik het nu op. [/quote:1a75e29258]

  Volgens mij is het gewoonweg niet mogelijk om extern met MSN bestanden te versturen, mits je niet achter een router zit natuurlijk. Ik denk dat je het gewoon per e-mail moet sturen of, wanneer je Hotmail hebt en je ruimte te kort hebt, een FTP server opzetten dmv BulletProof FTP Sever of iets in die richting.

  [quote:1a75e29258="bmw"] op andere forums hebben we moderators die vaak met nuttige tips komen, maar dat ontberen we hier een beetje, vind ik. jammer hoor :( .[/quote:1a75e29258]


  Teacher is een goede mod!!! Maar misschien hij heeft dit bericht niet gelezen…………………. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.