Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Zonnet of net niet?

Anoniem
FoXiERotjEknoR
12 antwoorden
 • :( Zon heeft een geweldige aanbieding, voor maar € 34,-p/m adsl met 512Kb download. Gratis aansluitkosten gratis modem. Prachtig.
  Maaaaaar na aanmelding en het bevestigingsformulier te hebben ontvangen, komt er na enkele weken een telefoontje van een medewerker van cable one. Deze wil een en ander bij mij thuis komen aansluiten c.q installeren. Maar wel tegen betaling van € 125,–
  Hoezo gratis? meneer Zon? Nou ZON? Het blijkt al snel. Na zonneschijn komt regen. Als antwoord op mijn boze e-mail naar Zon waar ik klaag over misleiding, stelt men gewoon dat zij van niemand nog een klacht ontvangen hebben, dus hoezo misleiding? Zon weet van niets. Maar Zon rept met geen woord over extra kosten en ook in de brief met bevestiging zegt men niets over nog te makene kosten. Alleen het woord GRATIS staat met grote letters op hun website. Verlakkerij anders niet. Ik weet niet wat nu te doen? Zijn er meer mensen met klachten?
 • Beste Cees,

  Ik kan me herinneren dat op dat soort aanmeldingsformulieren er altijd wordt gevraagd of je zelf de aansluiting in orde wilt maken of dat je dat wilt laten doen door iemand van ZON.
  Misschien heb je op het formulier een verkeerde keuze gemaakt.
  Ook neem ik aan dat je een e-mail bevestiging hebt ontvangen (of gewoon schriftelijk), daarin zou zoiets vermeld moeten worden.

  Kijk het nog eens na, misschien heb je inderdaad een foutje gemaakt.
 • vergelijk:

  "aansluitkosten"
  "installatiekosten"

  t.
 • Het misverstand zal inderdaad waarschijnlijk veroorzaakt zijn door een misverstand over de aansluitkosten en de installatiekosten. De aansluitkosten betreft het bedrag dat KPN rekent voor het aanpassen van de wijkcentrale. Deze kosten neemt Zon op zich. Maar blijkbaar heb je ook gekozen voor een installatie door een monteur. Dat zijn de installatiekosten. Die zitten niet in het aanbod.

  Overigens zou ik dat gewoon doen. Het kan een hoop moeilijkheden voorkomen en de monteur laat een werkende verbinding achter.

  Ik heb zelf geen zonnet maar de mensen die ik ken die het wel hebben zijn er zeer tevreden over en je betaalt er absoluut een mooie prijs voor. Je krijgt nergens een dergelijke ADSL lijn voor die prijs.
 • Uhm…

  Als je voor 125 eurootjes de boel laat aansluiten, is dat heeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel.

  Ik heb zelf ook zon (basis) en ik heb het zelf aangesloten. Zo moeilijk is het nou ook weer niet, zelfs als je nooit klust oid (zoals ik…).

  Ik weet niet of het al aangesloten is (6 dagen later na laatste reactie), maar als je het kan annuleren, dat aansluiten, zou ik dat zeker doen. Tenzij je geen handen heb (ipv 2 linker. Geen handen is denk ik nog erger dan 2 linker handen…)

  Jochem
 • Als je naar www.internetten.nl gaat zie je alle providers met eventuele
  aansluitmogelijkheden etc. bij elkaar.

  Daar staat ook vermeld van die verplichte aansluitkosten van € 125,-
 • jezus das wel erg veel, maar waarom kies je geen ander provider er zijn er genoeg die wel alles gratis aansluiten en dezelfde resulataten hebben…
 • 125 euro is veel als het in een keer werkt. Bij mij zijn ze met twee man vijf uur bezig geweest, voordat ze het aan de praat hadden. En dan legt het bedrijf er flink geld bij.
 • Hier een antwoord van een Zon helpdesk medewerker:

  @ceesduiker: Voor € 125 krijg je het volledige installatiepakket. Dit houdt in:

  - Het prepareren van de splitter
  - Installatie en configuratie van het modem

  Je kon op het aanvraagformulier kiezen wat voor pakket je wilt.

  @gerben: Het maakt niet uit hoelang de monteur bezig is. het bedrag blijft het zelfde.
 • Nou dat kan je gewoon zelf doen.
  Die splitter, das gewoon zorgen dat de kabeltjes op de juiste manier in het kastje gaan.
  En voor het modem installeren, daar gooien ze meestal een CD-rom in je PC. Kind kan de was doen.
  Met die €125,= kan ik een hoop andere leuke dingen doen.
  Dus als je een schroevendraaier vast kan houden, zelf doen.
 • IDEM!
  het is echt een klusje van niets; Benodigde kennis: een teloonstekker inpluggen en een cd-rom in de lade leggen, C'est tout
 • Hé ceesduiker, als het echt niet lukt. Ik zou het ook wel willen doen hor. Doe het voor m'n plezier. Al hoewel me het me sterk lijkt dat je niet een draadje in een kasje kan steken en een draadje aan je computer te hangen.

  Jochem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.