Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Hinderlijke startpagina Deel 2

Anoniem
None
11 antwoorden
 • hallo allemaal

  ben ik weer ! inmiddels weer van allles geprobeert om van de die hinderlijke opstartpagina (whazit.com) af te komen maar niets lijkt te helpen.heb nu Spybot , adaware 6.0 en jv 16 pt geprobeert maar niets werkt.heb ook in het register alles wat met whazit te maken had verwijderd maar ook dit hielp niet .

  iemand nog suggesties ???? en is Systeem herstel soms een optie??
  ik heb namelijk nog niet zolang geleden alles opnieuw geinstalleerd.

  bvd Willem.
 • Heb je de nieuwste updates van Adaware en Spybot binnengehaald? Adaware moet 'm nl. wel herkennen, maar da's iets van de laatste dagen. Anders probeer het eens met HijackThis:
  http://www.softnews.ro/public/cat/10/17/10-17-69.shtml
 • heb je in spybot bih het immuniseer gedeelte onderin je hosts file vastgezet?
 • hallo allemaal

  bedankt voor de reacties ,heb vanochtend nog een update gedaan voor adaware en spyblaster geinstalleerd en volgens mij ben ik hem nu kwijt.

  of is de zaak nu alleen geblockt ?? hoe zit dat precies ?

  kan iemand dat vertellen wat de verschillende progjes precies doen.
  wat ik heb nu dus :adaware 6.0 ,spybot , spyblaster op m'n computer staan.kan dat geen kwaad met andere progjes ik heb bv ook norton system works en norton internet security geinstalleerd.

  graag jullie reacties

  bvd willem.
 • Spyblaster ken ik niet. Adaware en Spybot zijn eigenlijk dezelfde soort programma's, ze zoeken naar allerlei vormen van spyware. Ze draaien niet voortdurend op de achtergrond en kunnen elkaar dan ook niet in de weg zitten. De ene keer zal Adaware misschien iets meer vinden, de andere keer Spybot. Spybot is wat meer paranoïde en vindt ook allerlei logbestanden die zogenaamd gevaarlijk zijn. Ik heb echter nooit gesnapt waarom bv. Winzip niet de directory mag onthouden waarnaar je het laatst bestanden hebt uitgepakt.
 • ik denk dat je spyware blaster bedoelt …

  dat is een preventief progje zeg maar … die zorgt ervoor dat er bepaalde spyware uberhaupt niet geinstalleerd kan worden …

  dat doet het immuniseer gedeelte van spybot ook …
  de host file vastzetten daaro houdt in dat je opstartpagina niet door malafide progjes kan worden verandert … de 2 instellingen daaronder zorgen ervoor dat bv je zusje niet een andere erop kan zetten …

  spybot heeft tegenover ad-aware imho een enorm voordeel, doordat die ook userlists ( gebruikte bestanden lijsten ) wist als je dat wil …
  kun je ook gewoon uitzetten …

  de rooie vondsten zijn spyware.
  de zwarte zijn register foutjes ( daar moet je wel mee uitkijken )
  de groene zijn de mru's ( userlists ) idd voor de wat meer paranoia's onder ons …

  je hebt ook nog spyware guard … ook van de makers van spyware blaster en die schijnt hetzelfde te doen met andere soorten spyware … mijn ervaring is echter wel dat die al maanden niet meer is geupdate door die makers … terwijl spyware blaster regelmatig wordt bijgehouden …

  ik gebruik ook de hele mik mak van norton en ik heb er nog nooit enige vorm van problemen mee ondervonden …

  vooral dat windoctor is wel handig … al heb ik ooit wel eens gehoord dat mensen daar heel wat mee verziekt hadden … ik heb daar verder nix van gemerkt.

  en voortaan elke week blijven updaten he … je ziet het nu … zonder updaten kun je net zo goed je progjes weggooien …
  plak desnoods een briefje naast je monitor met je wekelijkse ( verplichte ) onderhoud …
 • Spywareguard had op 6 juni een update :)

  Spywareguard werkt trouwens anders dan spywareblaster. Spywareguard draait op de achtergrond net als een anti-virus programma. Op het moment dat je een programma download dat spyware verstopt heeft, komt er een scherm naar voren dat je waarschuwt dat het programma spyware bevat.

  Spywareblaster stopt activeX controls die spyware bevatten, wat bijvoorbeeld voor kan komen als je een website bezoekt.
 • owwwwwwwwwwwwww kijk nahhhh, das fijne info mammaduck

  dan ga ik dus nu maar weer guard er weer opzetten … maar je krijgt dus bij blaster geen schermpje? .. heb ik nl nog nooit gehad …

  overigens heb ik tot eind mei guard erop gehad, maar omdat dat nooit werd geupdate en ik er nix van merkte heb ik het na me formatje het er nooit meer opgezet….

  zo ziet gij maar weer… aannames zuigen bigtime … :lol:
 • Nee bij blaster krijg je geen schermpje. Hoe het precies werkt weet ik niet maar hij schakelt bepaalde activex controls uit. De lijst van deze programma's staan in het spywareblaster scherm dat je opent als je gaat updaten. Spywareblaster had trouwens op 6 juni ook weer een update.


  En van Spywareguard merk je ook niets totdat je een programma download wat spyware bevat. Als je bijvoorbeeld Kazaa download zal hij een waarschuwingsscherm openen dat het programma wat je aan het downloaden bent, spyware bevat.

  Hanneke
 • ik gebruik al langere tijd een eindeloos mooi klein progje (800kb) dat heet StartPageGuard
  Dit programma houdt precies bij wanneer iets of iemand aan je startpagina tracht te veranderen en begint prompt te vragen of e.e.a. accoord is; zo niet> wordt de verandering niet geaccepteerd
  Gegarandeerd goed
  lukt het niet om te vinden , laat het me maar weten, dan zal ik wel in mijnchaos duiken om het op te zoeken.
  succes
  gigobert
 • Je hoeft niet in de chaos te duiken, hier is de link: http://www.pjwalczak.com/spguard/index.php :)

  Hanneke

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.