Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Alle post komt 2X binnen

Anoniem
Jank
5 antwoorden
 • Ik heb een 2e account aangemaakt en d.m.v. berichtregels onder Outlook express e.e.a. zo geregeld, dat de post van beide accounts in hun desbetreffende mappen komt. Mijn post komt gewoon in de map Post in en de post van mijn echtgenote in een map met haar naam. Dat werkt allemaal goed. Maar de post die wij ontvangen komt 2X binnen.
  Ik krijg elke mail dubbel in mijn map en mijn echtgenoete krijgt haar post in haar map ook dubbel binnen.
  Bij de eigenschappen van de accounts onder geavanceerd heb ik aangevinkt:
  kopie van de mail op de server laten
  mail van de server verwijderen na 9 dagen.
  Wat heb ik mogelijk fout gedaan?
 • Alvast een aanvulling mijnerzijds.
  Ik heb geconstateerd, dat de berichten 2X worden opgehaald, namelijk als de server wordt gecontroleerd op post. Eerst controleert die mijn account en plaatst een beircht in postvak in, daarna contrleert die nogmaals op post, maar nu de account van mijn echtgenote en plaatst mijn bericht nogmaals in mijn postvak in. Datzelfde gebeurt ook met de post, die voor mijn echtgenote is bestemd, zij krijgt de berichten ook 2X in haat map.
  Ik heb haar account verwijderd en toen kreeg ik daadwerkelijk aan mij gerichte mail 1X in mijn map.
  Vraag wordt nu: hoe maak ik voor mijn echtgenote een account aan onder Chello zonder dat de post 2X van de server wordt gedownload?
  Bij het aanmaken van haar account heb ik wel mijn accountnaam ingevuld, want die is mij door Chello toegewezen. Of moet ik iets specifieks ergens invullen. Mijn echtgenote heeft een alias als emailadres.
 • Je kan het bij een account laten, en dan een berichtregel maken van iets als: Bericht met geadresseerde (alias) > naar map…
  Zo werk het bij mij ook.

  Succes.
 • Ja, daar heb je gelijk in, maar nu heeft mijn echtgenote als ze mail verzend wel mail met haar eigen naam als afzender.
  Ik hebechter de optie kopie op de server uitgevinkt en dat werkt wel. Even aanzien, wat het voor verdere consequeties heeft, daar ik op een netwerkje zit met meerdere PC's en emailadressen. Bedankt voor je reaktie.
 • staat toevallig bij een van de accounts "kopie op server laten" aangevinkt in OE?

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.